skydancer Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Co to za część? Znalazłem ją podczas czyszczenia roweru. Stawiam na przednią przerzutkę, ale jak poklikałem manetkami na sucho, to wszystko działa. To coś ma ok 1,5 cm długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Mi t owygląda jak spręzynka. A to jest sprzezyste czy nie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Nie widzę tej części w schematach manetek ani przerzutek. W hamulcach i klamkach też nie, chociaż nie zgadnę na jakieś specyfikacji sprzętu jeździsz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Nie widzę tej części w schematach manetek ani przerzutek. W hamulcach i klamkach też nie, chociaż nie zgadnę na jakieś specyfikacji sprzętu jeździsz. Tył Deore XT, przód Deore, manetki Deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Z manetek zapewne nie wypadło, w przerzutkach nie ma takiej części. Jakie masz klamki i hamulce? Poza tym co czyściłeś i jak znalazłeś to coś? Może leżało już wcześniej w miejscu gdzie postawiłeś rower i jest to po prostu część jakiegoś starego mechanizmu zegara, mebli lub czegokolwiek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Hample Avid J5, więc to na pewno nie od tego. Czyściłem dziś korbę i przednią przerzutkę szczotką z twardego włosia, i tak mi się wydaje że to mogło być wtedy. Jestem na 99% pewien, że gdzieś tę część widziałem w zeszłym tygodniu jak również czyściłem dokładnie rower po maratonie. Tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie była zamontowana Mebli i zegarów nie naprawiam Dzięki, może jeszcze komuś wpadnie coś do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Może to rowerowy talizman? Lepiej to zamontuj z powrotem, bo bez tego możesz mieć problem z dobrymi miejscami na zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Takie gówienko jest w niektórych przerzutkach przednich shimano. Nie wiem do czego dokładnie służy, bo przerzutki działają bez tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Takie gówienko jest w niektórych przerzutkach przednich shimano. Nie wiem do czego dokładnie służy, bo przerzutki działają bez tego. A jednak miałem rację. Ale też nie mam pojęcia gdzie to dokładnie wpasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Nie mam pojęcia jak to wyjaśnić Rozciągnij przerzutkę i zobaczysz pręciki idące równolegle do korby (z obu stron są znitowane). Zaczepiasz ten element tych najbardziej skrajnych po rozciągnięciu przerzutki (możesz to założyć bez rozciągania - będzie łatwiej). Mam nadzieję, że wiesz o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boss Napisano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Takie gówienko jest w niektórych przerzutkach przednich shimano. Nie wiem do czego dokładnie służy, bo przerzutki działają bez tego. Zgadza się. To cuś jest "sprężynką" i stanowi część przerzutki przedniej top-swing, a służy do kasowania luzów, co by się nie telepała podczas jazdy. Walczyłem z tym czymś parę lat temu w moim zdaniem najgorszej przerzutce świata czyli top-swingu LX FD-M570 Bez tego przerzutka będzie działać, ale jeśli złapie luzy, to będzie się telepać w niebogłosy podczas jazdy. Problem w tym, że gdy luzy się pojawią, to ta sprężynka łatwo spada, a założenie jej jest bardzo trudne. Ponadto jak na sprężynkę, to jest to mało sprężyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Chodzi o te dwa bolce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.