Skocz do zawartości

[suport,korba] Wymiana z kwadrata na isis + nowa korba

Pawlak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum.

Niedawno zakupiłem używany rower Leader Fox Dragstar. Musze kupić korbe, a mam suport na kwadrat i z tego co sie orientowałem to jest to stare i troche słabe rozwiązanie dlatego mam zamiar zmienić suport na ISIS i do niego kupić jakąś korbę.

Na te części mam jakieś 200-250zł, ale jeżeli warto dopłacić do czegoś lepszego to pewnei znajdzie sie jeszcze pare zł.

środek suportu: BSA - 68mm

http://www.allegro.pl/item648625313_pancer...er_team_dh.html - zastanawiam się nad takim zestawem.

Może lepiej osobno dobrać suport i korbę? Czekam na propozycje.

Jestem likiem jeżeli chodzi o te sprawy dlatego proszę o wyrozumiałość jeżeli popełniłem jakiś błąd w nazwie tematu lub opisie.

Pozdrawim

Osobno zawsze wychodzi drożej, więc lepiej weź set korba+suport. Albo ten hussefelt, albo ruktion.

Rukiton różni się tylko tym, że ma 2 blaty?

Myślę, że mi powinien wystarczyć tylko jeden blat bo jak jezdziłem rowerem kumpla to używałem tylko tego większego blatu, po za tym nie chce kupować zbędnych części takich jak przerzutka przednia + manetka.

Ja bym proponował dołożyć do LX, Hone albo SLX...

Te propozycje odpadają ponieważ są to korby 3 blatowe, a mnie interesuje jeden blat 34-36T, ewentualnie może być korba dwu blatowa z możliwością odkręcenia tego dolnego blatu.

Czekam na dalsze propozycje.

Ruktion ma trochę inną budowę niż hussefelt, inną długość ramion, inny rockring. Ale obie korby są w wersji na jeden blat jak i na 2 (z możliwoscią demontazu).

Slx i lx bywają też w wersi 2-blatowej i też mają możliwość sciagniecia małych blatów.

Dzięki za info. Chya zdecyduję się na tego turuvativa hussseffelta+suport bo cena jest przystęna i koledzy mi go doradzają.

Jęzeli to jest kpl to linia łańcucha powinna być dobra prawda? Nei jest to zależne także od ramy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...