Polon Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam! Mam problem, bo po wymianie manetek nie chce mi wejść 7 z tyłu. Moje przerzutki to shimano 7 sis (?), identyczne jak to: http://allegro.pl/item648512084_przerzutka...mano_7_sis.html. Słyszałem, że jest jakaś śrubka do naciągu (?) sprężyny, ale nie umiem jej znaleźć... Czy to prawda, że owa istnieje? 7 nie chce wejść nawet jak wykręcę prawie do końca śrubkę "h" i odczepię linkę ;/ Co robić? Profesjonalny opis to nie jest... Ale co ode mnie chcieć? EDIT: tourney będzie od tego lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buka Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 pisząc 7-kę masz na myśli najmniejszą czy największą zębatkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek3na Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 są dwie śrubki odpowiedzialne za wychylenie przerzutki, oznaczone H i L. Nimi sobie wyregulujesz. Niewiesz jak? ... poszukaj na forum odnośnie regulacji przerzutki tylnej, jest tego sporo. Tourney powinien byc lepszy(teoretycznie), bo jest o klase wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polon Napisano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Mam na myśli najmniejszą koronkę/zębatkę (jak to się fachowo nazywa? ), tak jak leci na manetce... Dowiedziałem się, że może mam za bardzo wkręconą śrubkę "L" i tu może być mój problem... Mniej więcej wiem jak regulować przerzutki ;p Jutro z rana jadę na rower to w trasie sobie nareguluje i napiszę jak mi wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolewicz Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 W tej przerzutce nie masz regulacji naciągu sprężyny. Śrubka L nie ma nic do rzeczy przy niskich przełożeniach. Odkręć H tak żeby kółeczko szło troszeńke niżej niż koronka wielotrybu, patrząc z tyłu roweru. Możesz też trochę spsikać ruchome elementy przerzutki czymś typu WD-40 i spróbować ją rozruszać może coś jej się zapiekło:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.