Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] Problem z wrzuceniem 7 (shimano 7 sis)

Polon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem, bo po wymianie manetek nie chce mi wejść 7 z tyłu.

Moje przerzutki to shimano 7 sis (?), identyczne jak to: http://allegro.pl/item648512084_przerzutka...mano_7_sis.html.

Słyszałem, że jest jakaś śrubka do naciągu (?) sprężyny, ale nie umiem jej znaleźć... Czy to prawda, że owa istnieje?

7 nie chce wejść nawet jak wykręcę prawie do końca śrubkę "h" i odczepię linkę ;/

Co robić?

Profesjonalny opis to nie jest... Ale co ode mnie chcieć? :(

EDIT: tourney będzie od tego lepszy?

są dwie śrubki odpowiedzialne za wychylenie przerzutki, oznaczone H i L. Nimi sobie wyregulujesz. Niewiesz jak? ... poszukaj na forum odnośnie regulacji przerzutki tylnej, jest tego sporo.

Tourney powinien byc lepszy(teoretycznie), bo jest o klase wyżej ;)

Mam na myśli najmniejszą koronkę/zębatkę (jak to się fachowo nazywa? ;)), tak jak leci na manetce...

Dowiedziałem się, że może mam za bardzo wkręconą śrubkę "L" i tu może być mój problem... Mniej więcej wiem jak regulować przerzutki ;p

Jutro z rana jadę na rower to w trasie sobie nareguluje i napiszę jak mi wyszło :)

W tej przerzutce nie masz regulacji naciągu sprężyny. Śrubka L nie ma nic do rzeczy przy niskich przełożeniach. Odkręć H tak żeby kółeczko szło troszeńke niżej niż koronka wielotrybu, patrząc z tyłu roweru. Możesz też trochę spsikać ruchome elementy przerzutki czymś typu WD-40 i spróbować ją rozruszać może coś jej się zapiekło:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...