Kamil515 Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Jak odepchniesz klamkę od kierownicy to nie "wyskakuje" ?
nalesnik Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 A to normalne ze jest minimalny luz przod tyl w ,,nowych'' hamulcach ?
BitchFR Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Jak odepchniesz klamkę od kierownicy to nie "wyskakuje" ? nic sie nie dzieje po prostu odpycham klamkę i wraca... bez żadnego kliknięcia
nalesnik Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 no ja probowalem i klika. Trzeba po prostu w przeciwna strone popchnac.
BitchFR Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 aż taki tępy nie jestem odpycham jak tylko sie da i ona po prostu wraca i nie klika jak ją odpycham
BitchFR Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Sory za wprowadzenie w błąd dzisiaj byłem na myjce i okazało się że przyczyną nie klikania był piasek problem rozwiązany,a dźwięk jest cudowny
nalesnik Napisano 12 Listopada 2010 Napisano 12 Listopada 2010 Taniej wyjdzie chyba go nagrac na dyktafon i sluchac go raz po raz. Bo na zywo to bedzie to dosyc droga przyjemnosc ; ]
BitchFR Napisano 12 Listopada 2010 Napisano 12 Listopada 2010 nie już przesatje sie tym bawić kliknąłem pare razy. Luzy jak na razie sie nie powiększają (góra, dół) była 1 gleba i od jej czasu nie odczuwam zmian. Co do ich usunięcia to potrzeba rozbierać całą klamke?
Andrew Napisano 13 Listopada 2010 Autor Napisano 13 Listopada 2010 Nie, wystarczy rozebrać dokładnie pół klamki. Prosta sprawa.
cvb Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Cześć, mam problem z tymi hamulcami, Avid Elixir 5. Klamka jest bardzo "twarda", prawie nie ma luzu (od razu zaczyna hamować). Tak jakby tłoczki się nie cofały. Klocki nie są nowe. Zresztą problem pojawił się przy wymianie klocków - nie mogłem ich założyć - nie mogłem cofnąć tłoczków (tzn cofnąłem na tyle ile się dało, ale nie są zupełnie na gładko z obudową, nie wiem czy tak ma być). Byłem w serwisie, powiedzieli, że za dużo oleju i trochę odlali. Pomogło może na miesiąc, teraz znowu klamka stwardniała. Problem zdaje się być tylko z tylnym hamulcem (ale w przednim jeszcze nie wymieniałem klocków, są już dość zużyte więc może problemu nie widać). W czym może być problem? Czy możecie polecić jakiś serwis Avidów? Dzięki
enduroriderPL Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 @cvb, to nie forum wróżkarskie zatem nasuwa się pytanie: JAKIE MIASTO?! Po drugie przeczytaj temat OD POCZĄTKU, dokładnie. Po trzecie kup sobie zestaw do odpowietrzania i sam się serwisuj. Wszystkie uszczelki, o ile będą potrzebne, są do kupienia w sklepach ale bez zestawu i tak nic nie zrobisz.
cvb Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Ah, sorry - chodzi o Kraków. Przeklejałem z forum krakowskiego i nie zauważyłem. Problem z tym wątkiem jest taki, że ma on 27 stron. Niektóre ustawy są krótsze ;( Mogę odpowietrzyć, tylko czy to pomoże. Sądziłem, że zapowietrzenie ma inne objawy.
enduroriderPL Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 @cvb, nie dobijaj mnie - 27 stron to kawałek jednego rozdziału z książki Odpowietrzenie i wymiana płynu to pierwszy krok w dalszej diagnozie systemu. Jeżeli po przelaniu nadal jest źle to wtedy trzeba szukać nieszczelności w zacisku bądź w klamce, ale i tak wracamy do punktu wyjścia pt: zestaw do odpowietrzania. Opcje są dwie: serwis albo samodzielna praca.
FUNKYKOVAL Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 cvb mam ten sam problem z Elixirem z tyłu ,od nowości cieknie mi przód i tył.Nie są to jakieś duże wycieki ale jednak.Ostatnio tył zrobił się twardy i trze klocek o tarczę.W tygodniu spróbuje raz jeszcze je odpowietrzyć i dam znać czy to pomogło. Może nie wniosę nic nowego do dyskusji ale te hamulce to straszny szajs.
enduroriderPL Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 @FUNKYKOVAL, czegoś nie rozumiem - od nowości masz problem z wyciekami i zamiast reklamować wadliwy egzemplarz piszesz, że to szajs?
cvb Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 @cvb, nie dobijaj mnie - 27 stron to kawałek jednego rozdziału z książki Ale to tak jakbyś musiał przeczytać książkę kucharską żeby zrobić sobie jajecznice. Nie wiedząc do tego, czy przepis na jajecznicę na pewno tam jest, gdzie niektóre przepisy są powtórzone, nieprawdziwe, pisane przez pięciolatków albo w ogóle nie na temat Odpowietrzenie i wymiana płynu to pierwszy krok w dalszej diagnozie systemu. Jeżeli po przelaniu nadal jest źle to wtedy trzeba szukać nieszczelności w zacisku bądź w klamce, ale i tak wracamy do punktu wyjścia pt: zestaw do odpowietrzania. Opcje są dwie: serwis albo samodzielna praca. ok, będę odpowietrzał, dzięki.
enduroriderPL Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 @cvb, żeby uzyskać miarodajne informacje trzeba przebić się przez całość materiału. Tak było, jest i będzie Jakkolwiek to bywa nużące to wole czytać 200 stron niż zastosować się do jakiejś "mądrości" i coś rozwalić bo niekompetentny ćwok powtórzy jakąś plotkę jako pewne i sprawdzone rozwiązanie.
FUNKYKOVAL Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Wypuściłem trochę płynu i hamulec pracuje w miarę dobrze .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.