kopaczus Napisano 24 Stycznia 2010 Napisano 24 Stycznia 2010 Tak, możesz spać spokojnie i J7 zupełnie Ci starczy do takiego użytkowania. Juicy to mocne i dobre hamulce, a jeżeli moc nie starcza to zawsze za niewielkie pieniądze można założyć większe tarcze. Mnóstwo ludzi jeździ na tych hamulcach, rynek jest więc nasycony częściami zamiennymi i z serwisem nigdzie nie ma problemu. I przez dłuższy czas nie będzie, bo przecież nie wszyscy od razu przerzucili się na Elixiry. Elixir vs Juicy to po prostu "lepsze jest wrogiem dobrego".
Sorcerer Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 Avid Elixir R 2010 White 195Euro para Zastanawiam sie jednak jakim cudem 204 euro minus 10% = 195 Euro, ale szwaby nie potrafia liczyc Avid Elixir 5
Timon92 Napisano 29 Stycznia 2010 Napisano 29 Stycznia 2010 Właśnie doszedł do mnie komplet Elixirów. Co zrobić z miękką tylną klamką? http://www.youtube.com/watch?v=F0PYjJIKEvA
Andrew Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Napisano 29 Stycznia 2010 Masz bardzo duży skok w obu klamkach. Oczywiście są zapowietrzone. Po prostu zalej je na nowo.
Timon92 Napisano 29 Stycznia 2010 Napisano 29 Stycznia 2010 Jak dla mnie przód ma minimalny skok no i jest bardzo twardy. Na pewno jest zapowietrzony?
kopaczus Napisano 29 Stycznia 2010 Napisano 29 Stycznia 2010 Odpowietrz! BTW fajna kiera, taka... oldskulowa!
Kubus18 Napisano 29 Stycznia 2010 Napisano 29 Stycznia 2010 Przód ma tak działać. Jakaś modulacja musi przecież być. Tył odpowietrz, ja miałem oryginalnie zapowietrzony.
Sorcerer Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Aby ktos sie nie nacial na drogie Elixiry Promocja w CRC za pare Elixir 5: Wychodzi okolo 630zł z przesylka.
piotrulek84 Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 A mój rowerek stoi w serwisie! I montują Elixir CR I montują Rebe Team Musiałem się pochwalić Mam nadzieję, że będę zadowolony
Rulez Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Zeby nie zakładać nowego tematu, czy próbował ktoś połączenia klamek Juicy7 z zaciskami Elixir ?
mati199 Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Klamke Ulitmate z zaciskiem od Elixira CR da rade połączyć. Więc też to powinno zabanglać A mój rowerek stoi w serwisie! I montują Elixir CR I montują Rebe Team Musiałem się pochwalić Mam nadzieję, że będę zadowolony Co jak co, ale zlecać montaż hamulców i amora to trzeba mieć 2 lewe ręce
Rulez Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Połączyć to sobie można, mnie interesuje jak ma się skok klamki do ruchu tłoczków, które mają większa powierzchnię niz juicy, więc potrzebują wiecej płynu
Zbyhoo Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Mimo że mam prawą i lewą rękę to mój rower stoi w serwisie również, skracanie przewodów od obu Elixirów. Jest to jego pierwsza wizyta w "życiu". Wyniesie mnie to 70zł za wszystko.
kopaczus Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Ehe. Nie wszyscy mają pod ręką zestaw do odpowietrzania Avidów, albo narzędzia do przycięcia sterówki i nabicia gwiazdki... gratulacje piotrulek, daj znać jak się sprawdzą nowe nabytki
pawel1315 Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Mimo że mam prawą i lewą rękę to mój rower stoi w serwisie również, skracanie przewodów od obu Elixirów.Jest to jego pierwsza wizyta w "życiu". Wyniesie mnie to 70zł za wszystko. To ja się pochwalę, że ostatnio sam skróciłem przewód w piątce. Wszystko w porządku. Klamka twarda. No ale posiadam oryginalny zestaw Avida. Bardziej opłaciłoby Ci się kupienie zestawu. Masz tam części potrzebne do skrócenia dwóch hamulców, a i na przyszłość miałbyś własny zestaw i nie byłbyś uzależniony od serwisu.
Fifi Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Klamke Ulitmate z zaciskiem od Elixira CR da rade połączyć. Więc też to powinno zabanglać ;)Co jak co, ale zlecać montaż hamulców i amora to trzeba mieć 2 lewe ręce IMHO kolejny post śmieć w Twoim wykonaniu. Szanowny kolega Rulez pyta się czy da radę połączyć, żeby dobrze chodziło, a Ty piszesz o Ultimate i teoretycznie "powinno to zabanglać". A o Twoim poście w temacie o żarciu wysoko kalorycznym nie wspomnę... Nie odbierz tego jako formy potępienia tylko krytyki, która pomoże w zachowaniu merytoryczniej zawartości tego forum.
Rulez Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Fifi , uważaj na znaczki jakie wstawiasz, bo Cię grom z jasnego nieba dosięgnie Widocznie zadaję zbyt trudne pytania, prawie nigdy nie uzyskuję odpowiedzi.
goldbloom Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 To takie pytanie czysto teoretyczne, Rulez ?
Andrew Napisano 21 Lutego 2010 Autor Napisano 21 Lutego 2010 Rulez Połączyłem niedawno klamkę od Juicy3 z zaciskiem Elixira (pozdrowienia dla Goldblooma ). Działało to identycznie jak z oryginalną klamką. Średnica tłoczka w klamce juicy i elixira jest identyczna. Dlugość dźwigni,przełożenie klamki jest też identyczne. Siła elixira wynika tylko z lepszego zacisku. Sam poluję na uszkodzonego elixirka,bo chce zmontować hybrydę. To byłby najlepszy hamulec do xc i dh: klamka j7 + zacisk E. Co ciekawe, w takim połączeniu klamka jest twardsza niż z zaciskiem juicy. Zacisk elixira jest piekielnie sztywny!
Rulez Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 No to zaczynam poważnie myśleć o stwożeniu takiego cuda, chcę pozostawić klamki, zyskując większą moc i możliwość wymiany klocków od góry.
Sorcerer Napisano 22 Lutego 2010 Napisano 22 Lutego 2010 A moze ktos ma info ile kosztuje sam zacisk eliksira badz klamka J7? Przypadkiem w CRC nie bylo lever asembly do juicy? Nvm cena samej klamki od ultimate zabija. 120f Chyba zeby dostac gdzies moze czesci u zrodla w USA/innych krajach i pokompletowac hybrydy - bo jednak problemy z klamka elixira to paranoja. A sluchajcie, nie sprawdzalem MTBR, ale nie pojawil sie tam moze jakis temat o problemach z klamkami od elixorow? Moze jakby zrobic jakas akcje to sram zareagowalby? Ewentualnie, gdyby ktos mial maila do srama ... ostatnio pisalem, ale nikt nie odpisal, pewnie ze wzgledu na bledny adres. Ciekawostka na ktora natknalem sie szukac zacisku od elixira. Service parts'y do elixra Nie wiem do konca co zawiera caliper hardware kit, ale roznica miedzy w zacisku R i CR jest w uzytej stali?
mati199 Napisano 22 Lutego 2010 Napisano 22 Lutego 2010 IMHO kolejny post śmieć w Twoim wykonaniu. Szanowny kolega Rulez;) pyta się czy da radę połączyć, żeby dobrze chodziło, a Ty piszesz o Ultimate i teoretycznie "powinno to zabanglać".A o Twoim poście w temacie o żarciu wysoko kalorycznym nie wspomnę... Nie odbierz tego jako formy potępienia tylko krytyki, która pomoże w zachowaniu merytoryczniej zawartości tego forum. No to chyba super masterze napisałem, że będzie działać.
Rulez Napisano 22 Lutego 2010 Napisano 22 Lutego 2010 Nie wiem do konca co zawiera caliper hardware kit, Są to sruby mocujące połówki zacisku, w CR są ze stali nierdzewnwj w R stalowe. No to chyba super masterze napisałem, że będzie działać. Nic mi to nie dało, w przciwieństwie do postu Andrew
Andrew Napisano 22 Lutego 2010 Autor Napisano 22 Lutego 2010 w universalcycles zacisk do elixira kosztuje 50$ co przy obecnym kursie daje ~150zł. Super cena ALE żeby połączyć zacisk z przewodem od Juicy potrzebne jest jeszcze banjo do elixira... :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.