miszagda Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam wszystkich...posiadam treka 6000 totalna seria, Prosze o pomoc/wskazowke jak moglbym odchodzic troszke moj rowerek ...Budzet jaki mam do wydania to okolo 1 tys zl ...Na pocztek wymienilbym kierownice opony lecz niemam pojecia na jakie.... Rower glownie jest z przeznaczeniem do lasu.. troszke xc Aktualna specyfikacja Frame Alpha Black Aluminum w/externally relieved head tube, hydroformed bi-axial down tube and top tube, monostay seatstays, forged disc ready dropouts Front Suspension SR Suntour XCR w/preload, lockout, 100mm Wheels Wheels Shimano M495 disc hubs; Bontrager Ranger, 32-hole rims w/eyelets Tires Bontrager Jones XR, 26x2.2/2.25"; 27 tpi Drivetrain Shifters Shimano Deore, 9 speed Front Derailleur Shimano Alivio Rear Derailleur Shimano Deore Crank Shimano Alivio 42/32/22 Cassette SRAM PG950 11-34, 9 speed Pedals Alloy platform Components Saddle Bontrager Race Basic Seat Post Bontrager SSR, 20mm offset Handlebars Bontrager SSR, 25mm rise, 25.4mm, 620mm width Stem Bontrager SSR, 10 degree, 25.4mm Headset VP-A76C-TK, 1 1/8" semi-cartridge, sealed Brakeset Shimano M486 disc; 180mm front rotor, 160mm rear rotor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 zmień sobie korbę na slx, manetki na slx i przerzutki na slx. Co do opon to za 100zł kupisz lekkie kendy karmy. Rurki polecałbym Boplighta - są tanie i lekkie. Siodełko na velo carbon - tanie i lekkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Sugerowałbym wymianę kółek na lżejsze, bo te bontragery troszkę ważą (wiem, bo sam mam identyczne tylne koło do treningów ). Na jakie? Np. pokroju tych jakie sprzedawał Nawrotek Do tego lekkie dętki (np. Maxxis ultralight) i oponki - osobiście polecam IRC Mythos XC II, może nienajlżejsze, ale przynajmniej szybko nie znikną Na tych zmianach powinieneś najbardziej odczuć różnicę w wadze, wiadomo - masa rotująca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszagda Napisano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Czesc dzieki za opdowiedz ... oponki chialbym takie troszke szersze jakies 2.4-2.6 jakie polecacie ..Szukam takze nowego mostka ale musi byc bialy ) POzdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 sprzedam Ci za 50zł pomalowany na biało PRO PLT. Super sprawa - 127 gram 100mm leciusi. Oponki 2.6 w mtb hmm nie istnieją Jeśli chcesz grubasy to kup sobie Racing Ralph 2.25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Biały mostek to albo Accent albo WCS. A do czego potrzebujesz tych opon 2.4-2.6"? Do DH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszagda Napisano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Nawrotek mogbys mi dac jakies zdjecie tego pro plt >? w jakim stanie wizualnym jest ? POtrzebuje jeszcze jakies kierownicy lekkiej do tego jakas wskazowka ??? Siodelko juz sobie zamowilem velo carbon teraz jeszcze oponki tylko niewiem jakie .... co do mostka to sie zastanawiam nad RITCHEY WCS 4 AXIS 100 x 31,8 a jesli chodzi o oponki to do DH czasem a pozatym podobaja mi sie grubasy na maxa tylko niewiem jakie .. Totalny Newbie jestem Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Ciężko będzie znaleźć kompromis między niską wagą i rozsądną ceną przy oponie o takiej szerokości. Może Continental Mountain King 2,2" lub 2,4"? Wersja Supersonic wagowo prezentuje się atrakcyjnie, z tym, że komplet takich opon pochłonie znaczną część twego budżetu...Poza tym Supersonic'ki pewnie szybko będą się ścierać. Jeśli przymkniesz oko na wagę możesz zdecydować się na Mountain King'i w wersji drutowej lub na Continentale Survival Pro 2,3". Sam użytkuję survivala jako oponę treningową i przyznam, że jestem z niej bardzo zadowolony Niemniej, jeśli priorytetem jest waga to lepiej kup gumy 2,0"-2,1" - wspomniane Karmy lub Mythosy XC II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Oponki grubaśne i lekkie to race king 2.2 - zobacz sobie w guglach ich zdjęcia na kołach - niezłe grubasy masz fotki mostka który chętnie sprzedam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.