Skocz do zawartości

[odchudzenie]trek6000 pomoc w odchudzaniu

miszagda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich...posiadam treka 6000 totalna seria, Prosze o pomoc/wskazowke jak moglbym odchodzic troszke moj rowerek ...Budzet jaki mam do wydania to okolo 1 tys zl ...Na pocztek wymienilbym kierownice opony lecz niemam pojecia na jakie.... Rower glownie jest z przeznaczeniem do lasu.. troszke xc :)

Aktualna specyfikacja

Frame Alpha Black Aluminum w/externally relieved head tube, hydroformed bi-axial down tube and top tube, monostay seatstays, forged disc ready dropouts

Front Suspension SR Suntour XCR w/preload, lockout, 100mm

Wheels

Wheels Shimano M495 disc hubs; Bontrager Ranger, 32-hole rims w/eyelets

Tires Bontrager Jones XR, 26x2.2/2.25"; 27 tpi

Drivetrain

Shifters Shimano Deore, 9 speed

Front Derailleur Shimano Alivio

Rear Derailleur Shimano Deore

Crank Shimano Alivio 42/32/22

Cassette SRAM PG950 11-34, 9 speed

Pedals Alloy platform

Components

Saddle Bontrager Race Basic

Seat Post Bontrager SSR, 20mm offset

Handlebars Bontrager SSR, 25mm rise, 25.4mm, 620mm width

Stem Bontrager SSR, 10 degree, 25.4mm

Headset VP-A76C-TK, 1 1/8" semi-cartridge, sealed

Brakeset Shimano M486 disc; 180mm front rotor, 160mm rear rotor

Sugerowałbym wymianę kółek na lżejsze, bo te bontragery troszkę ważą (wiem, bo sam mam identyczne tylne koło do treningów :P ). Na jakie? Np. pokroju tych jakie sprzedawał Nawrotek :) Do tego lekkie dętki (np. Maxxis ultralight) i oponki - osobiście polecam IRC Mythos XC II, może nienajlżejsze, ale przynajmniej szybko nie znikną :) Na tych zmianach powinieneś najbardziej odczuć różnicę w wadze, wiadomo - masa rotująca :D

Nawrotek mogbys mi dac jakies zdjecie tego pro plt >? w jakim stanie wizualnym jest ?

POtrzebuje jeszcze jakies kierownicy lekkiej do tego jakas wskazowka ???

Siodelko juz sobie zamowilem velo carbon teraz jeszcze oponki tylko niewiem jakie ....

co do mostka to sie zastanawiam nad RITCHEY WCS 4 AXIS 100 x 31,8 a jesli chodzi o oponki to do DH czasem a pozatym podobaja mi sie grubasy na maxa :D tylko niewiem jakie .. Totalny Newbie jestem Dzieki za pomoc

Ciężko będzie znaleźć kompromis między niską wagą i rozsądną ceną przy oponie o takiej szerokości. Może Continental Mountain King 2,2" lub 2,4"? Wersja Supersonic wagowo prezentuje się atrakcyjnie, z tym, że komplet takich opon pochłonie znaczną część twego budżetu...Poza tym Supersonic'ki pewnie szybko będą się ścierać. Jeśli przymkniesz oko na wagę możesz zdecydować się na Mountain King'i w wersji drutowej lub na Continentale Survival Pro 2,3". Sam użytkuję survivala jako oponę treningową i przyznam, że jestem z niej bardzo zadowolony :) Niemniej, jeśli priorytetem jest waga to lepiej kup gumy 2,0"-2,1" - wspomniane Karmy lub Mythosy XC II :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...