bros Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Rowerek zakupiony we wrześniu ubiegłego roku z praktycznie zerowym przebiegiem i w oryginalnej specyfikacji. Od tamtego czasu swoje już przejechał i zmieniło się kilka części. Obecnie napęd dyszy resztkami sił, jeszcze troszkę na nim pojeżdze i zostanie wymieniony na komponenty wyższych grup. Rower nie jest zbytnio odchudzony w stosunku do wersji fabrycznej (chociaż parę gram ubyło ) ze względu na moją wagę. W najbliższym czasie do wymiany pójdzie napęd, siodło i sztyca. Najbardziej ciesze się z stosunkowo niewielkiej sumy jaką do tej pory w niego włożyłem. Kupno roweru + koszt zmian wyniósł mniej niż aktualny koszt nowej A4'ki na allegro Rama: Kross Level A4 19" Sztyca: Accent Amortyzator: Bomber MX Comp Air 04' Koło przód: td16 + Jotech + Sapim koło tył: td16 + Jotech + Sapim Hamulce: Avid Juicy 3 180/160 Manetki: Shimano Deore Przerzutka tylna: Shimano Deore XT Przerzutka przednia: Shimano Alivio Kaseta: SRAM PG-950 Siodełko: offlimit by Kross ? Kierownica: Truvativ XR Rogi: Boplight Korba: Truvativ ISOFlow Łańcuch: Shimano LX Pedały: Wellgo wpd-823 Mostek: Truvativ XR Opony: Kenda Karma + Bontrager Jones I coś dla maniaków odchudzania roweru Zauważyłem to dopiero na zdjęciu. Zanim udałem sie do rowerowego przejechałem tak jeszcze z 300km i wszystko działało bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryszniok Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 No masz szczęście, że przerzutka nie wpadła w szprychy i nie zawinęła się wokół własnej osi niszcząc przy okazji wszystko na swej drodze i samą siebie A rowerek bardzo zacny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł-Sz Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 A co z tą przerzutką nie tak jeśli można spytać, bo nic na tym zdjęciu nie widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Chyba chodzi o śrubę mocującą hak (a ściślej: jej brak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Hehe, faktycznie, tylko na zacisku sie to trzyma. Ale moze to tak pozowane, zeby bylo hardkorowo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bros Napisano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Hehe, faktycznie, tylko na zacisku sie to trzyma. Ale moze to tak pozowane, zeby bylo hardkorowo . Nie, nie było to pozorowane. Widać na zdjęciu, że otwór na śrubę jest tak samo brudny jak cala reszta. Szczerze mówiąc to widząc ten otwór na zdjęciu tylko się zastanowiłem czy tak powinno być. Stwierdziłem jednak, że skoro wygląda to tak jakby zawsze tak było i działa ok to pewnie wszystko jest w porządku. Dopiero kilka dni później, przy okazji jak ściągałem po coś koło, przerzutka odleciała od roweru razem z hakiem. Chociaż o dziwo początkowo trzymała się na miejscu i dopiero przy mocniejszym, przypadkowym szarpnięciu krobą upadła na ziemie. Domyśliłem się co jest nie tak, poszukałem jakichś starych zdjęć i tam zauważyłem śrubkę, której u mnie brakowało. Teoretycznie, od strony przerzutki, zacisk (przynajmniej u mnie) jest metalowy (plastikowa nakrętka na nim pełni tylko funkcję ozdobną) więc również całkiem nieźle dociska hak przerzutki i nie tak łatwo zerwać na nim gwint. Przypuszczam, że podczas upadku zacisk by się rozpadł ale możliwe, że uchroniłoby to hak przed złamaniem, więc dla niektórych to może być nawet + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.