Svolken Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Mam dokładnie ten sam dylemat. Cross jest, ale zapragnąłem 29er. Wtedy do crossa pójdą węższe opony i będzie zdecydowanie bardziej asfaltowy, a 29er na maratony. Czy warto rozważac wersje full np. GF HiFi-Plus29? Czy jednak pozostać przy klasycznych wersjach np. GF Paragon? Jak się do tych modeli ma Felt Nine Pro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Myślę, że na maratony, full 29" to nieporozumienie - GF to jednozawiaz dodatkowo zabierający energię napędu, zwiększona waga roweru - który i tak generuje trochę większe opory niż 26" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Wszystko jest względne. Nieporozumienie to to na pewno nie jest, ale co do fulla, to tutaj nic nie wiem, więc muszę zgłębić temat Może wszystko zalezy od tego co i w jakim modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 specyfikacja http://www.superior.cz/en/archive/models-2...bike.html?id=61 Jak np. tam amortyzator ma się do RS Dart 3 ? Jako, że ujeżdżam ten rower rocznik 2006, który się w zasadzie od 2007 nie różni, to kupując go musisz sie pogodzic z dwoma rzeczami. Rower jest mało zwrotny. Ma bardzo długi tylny widelec i wymaga zdecydowanego traktowania na zakrętach. Widelec jest pierwszą rzeczą jaką trzeba wymienić. Chocby na Darta 3 własnie. Jak na rower MTB jest zbyt wiotki i był zbyt miekki na moje 100kg. Trzecia sprawą jest cena. Ja za swój rower płaciłem 2000zł i za taką cenę to bym jeszcze się zastanawiał. Za 2500zł masz ładniejszego Marina, z lepszą geometrią, projektowanego pod amor 100mm. Gdy kupowałem rower (półtora roku temu) to był w zasadzie jedyny 29" w cenie będącej w moim zasięgu poza GF dostępny w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 proponuje najpierw posmigac na 29erze ht na kapciach 2,1 z cisnieniem nie przekraczajacym 2,5 bara, jesli takie tlumienie bedzie niedostateczne, to wtedy full, ale to wg mnie ma sens przy rowerze od 8-10tys w gore, niestety drogie te dziady porownujac garego do felta - z felta bedzie zadowolony kazdy, na gf trzeba sie przejechac, bo katy 69/72 czy ile on tam ma jakos mnie nie przekonuja, gdy pomysle o dlugim podjezdzie w gorach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Jak myślicie, czy jest sens przymierzać się do ramy o rozm. 19 ( Marin Alpine Trail 29er ) z moim ~187 cm. ? Rower jest do zobaczenia pare ładnych km'ów ode mnie i nie bardzo mam czas jechać na darmo. Chodzi mi o to, czy z góry można stwierdzić na 100%, że będzie za mały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Powinna być dobra, chyba, że masz wyjątkowo długie nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 ok, dzięki - w takim razie trzeba jechać i sprawdzić go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Postanawiam zamknąć temat. Zacząłem od pytania "terenowy cross czy 29er". Myślałem, kobinowałem jaki ten rower ma być; dzięki chłopakom z forum od wczoraj jestem właścicielem 29era. Podziękowania za rady i podpowiedzi pozwalam sobie zamieścić już w temacie "29'er - czyli big wheels - coś dla oryginałów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Wiosną miałem ten sam dylemat. Tyle że ja wybrałem drugie rozwiązanie. Złożyłem sobie crossa który miałby sobie poradzić w trudniejszym terenie. Włożyłem korbę MTB, amortyzator 80mm i opony 42c. Rama nie jest sportowa, ale dłuższy mostek trochę to zrekompensuje. Sprzęt się sprawdza i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Zawsze twierdziłem że najważniejszy jest fun z jazdy. Ilu ja ludzi znam z markowymi rowerami w garażach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 heniekkrol Życzę zadowolenia z roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.