Skocz do zawartości

[rower] Accent El Nino by Xynox

Xynox

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Też mam El Nino i u mnie wchodzi spokojnie sztyca 31,4 mm i taką też mam.

Na sztycy te 0,3 mm to sporo, przez to sztyca może się osuwać.

Jeśli masz możliwość to przymierz do swojego roweru sztycę 31,4 mm.

W takim rozmiarze raczej nie trudno znaleźć fajną sztycę.

Osobiście mam Accenta SP-408 i jestem zadowolony.

• 1 miesiąc temu...

Bardzo podoba mi się ten rowerek i ta rama. Juz dawno przymierzam się do złożenia sobie takiego ale poczytałem trochę opini i się przeraziłem. Proszę napiszcie co o nich myśleć?

Ramka po 3 latach użytkowania pękła w miejscu łaczenia rury hydro i główki ramy - elementy te nie są ani klejone ani spawane: zrobione po prostu na wcisk. I nie byłoby to takie złe gdyby nie to że obie rury nachodziły na siebie tylko 2mm max!! Porażka. Nie polecam komuś kto zamierze , jak pisze producent, w maratonach czy XC...... Ja się o tym przekonałem. Wy możecie ten błąd uniknąć;]

To się dopiszę... Jeżdżę na ElNino (19") od 10k km i jestem więcej niż zadowolony, kupiłem ramę za 300zł zdjętą z nowego roweru, mam na niej psylo, cały osprzęt LX, kiera/mostek Ritchey WCS, sztyca accent. Dzienny przebieg 40-80km po ciężkim terenie, głównie błoto, korzenie, ostre podjazdy i szybkie zjazdy - przez cały rok, łącznie z mrozem i śniegiem. Do tego maratony, w tym 8h titusa. I co? i daje rade. Co prawda po niecałym roku jest dość porysowana, szczególnie na czarnych kawałkach, czasem brakuje sztywności (przy V'kach ostre ściśnięcie klamek powoduje rozchylanie się tylnego trójkąta), ale za taką kasę nie zamieniłbym na inną przynajmniej do 550zł

A jeszcze uwaga - przy tarczach ze względu na niespecjalną sztywność dość mocno wygina się przy hamowaniu tylnym heblem. Experyment - zacisnąć klamkę tylnego hamulca i stanąć na pedalesie - tylny trójkąt potrafi przekrzywić się jakieś 4-5cm.

Do tego ważę ponad 80kg, rama poddawana raczej dużym obciążeniom, bywa że czasem mam jakieś drobne spotkanie z samochodem na ulicy i żyje (i rama i ja ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...