Skocz do zawartości

[rower] Accent El Nino by Xynox

Xynox

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co widzę podwiązałeś przewód hamulcowy pod ramę............accent nie pomyślał o tarczach hydraulicznych:-(

ja ostatnio też kupiłem taką ramkę (czarno-czerwoną) i zastanawiam czy nie rozwiercić dwóch przelotek tak żeby przewód się zmieścił....ale z drugiej strony po co psuć ramę:-)???

Co do pancerzy to też zastanawiałem się czy nie rozwiercić tam gdzie jest mocowanie pancerza tylnej przerzutki na tylnym widelcu, no ale z drugiej strony jakbym chciał sprzedać ramę... xD Tak żeby był cały pancerz, no ale zobaczymy jak to będzie, raczej nie będę wiercił. A co do zipów z hydraulicznym to starczy naprawdę :(

Przerzutki? Wszystkie czy przód albo tył? Przede wszystkim jakość. XT to nie byle badziew a jak dla mnie to super sprzęt. Z tyłu krótki wózek żeby nie zahaczał o przeszkody w lesie. Drugi koszyk na bidon z resztą nie jest mi potrzebny, drugi bidon do kieszeni koszulki na tyle i jazda :icon_wink:

Fajna maszynka :)

Rama taka ,,racingowa'', chyba najładniejsze dobrane kolory z dotychczasowych El nino :P

Stawiam ze z tym 2.5 kg dartem waży ok 13 kg :)

Jak dla mnie jest całkiem w porządku :)) Nie narzekam na nic jak na razie, no może na te gripy. A amor mógłby być trochę bardziej miękki. Być może kiedyś zmienię na coś ciekawego. Co do wagi-nie mam bladego pojęcia jaka może być jego waga. Można jedynie przypuszczać. Mi bardzo odchudzony sprzęt nie jest potrzebny. Wiadome, fajnie mieć rowerek lekki jak piórko. Tylko bój się później na ulicy o takiego jak zostawisz przed sklepem:P Ja bym się popłakał niestety:P

Ładnie, ładnie, ale ja bym gdzieś jeszcze w obrębie ramy żółty lekko machnęła... nie wiem, żółty bidon?

Co to chwytów, jeśli aktualne, ja mam przykręcany chwyty dartmoora. spora gama kolorów, wydatek gdzieś 30 zł. Z doświadczenia odradzam białe, nie do wyczyszczenia :whistling:

Wiem że sporo osób używa i są zadowolone. Obecnie też mi ten pomysł chodzi po głowie. Wydaje mi się że 2 warstwy owijki i można jeździć :)

Co do samego roweru nie pasuje mi tu tylko widelec. Cała reszta komponentów sensownie zgrana, jedynie co to ożywił bym rower jakimś kolorem bo wydaje się być taki szary :) Po za tym to bardzo fajna maszynka.

Ten wózek jest krótki, czy średni?

Drugi koszyk można założyć zawsze, jako podkładki polecam użyć rolek od łańcucha :woot:

Ubotek jeśli reba jest tępa to jakie w takim razie jest R7? Komfortowe? No bez żartów. Widelec najpierw ustawia się pod siebie, później wydaje osądy. Co do FOX-a nie rozumiem jego fenomenu, praca widelca nie wyróżnia się niczym fantastycznym.

Widelec... Heh xD Będzie "flota" to zmieni się na coś lepszego, np. Tora 318. Na nic więcej nie będzie mnie stać niestety :( Co do wózka-jest to wersja GS czyli średni wózek. Krótkich wózków w XT nie ma :P W górskim jedynie w Saincie.

Oczywiście że się nie wstydzę :) Waga 72 kg. Amor troszeczkę za twardy, dobrze, że można wymienić sprężyny. Jak dla mnie naciągane "może być". Ciekawe jak długo będzie gościł u mnie Darcik, ponieważ już w moich realnych marzeniach jest RS Reba SL, tylko jak na razie "piniądze" mi nie pozwalają na kupno. Być może, jak Dart zostanie zajechany całkowicie to zmiana będzie możliwa. Jeśli masz możliwość-kup, pojeździj, zobacz czy Ci pasuje a jak nie będzie to sprzedaj na allegro i napisz że jest nowy, nie jeżdżony, wyciągnięty z nowego roweru :)

• 1 miesiąc temu...

Witam. Pomysł z owijką znudził mi się, postanowiłem zainwestować w nowe oponki :wub: Stałem się nowym posiadaczem oponek Geax Argo. Szkoda, że tylko 2.0, ponieważ w niby tym samym rozmiarze są węższe od dawnych XC A/T. Jak dla mnie guma niezła :P Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Cze. Dam parę fotek na odświeżenie tematu, którego odkopuję po 3 miesiącach. Tak prezentuje się teraz mój "Niniuś" xD

DSCF0125.jpg

DSCF0120.jpg

Co byście zmienili w nim? Chodzi mi o wagę. Takiego nie za drogiego a w czym zrzucę troszkę gramów. Pozdrawiam wszystkich.

• Mod Team

Mam nadzieję,że nie powtórzę porad.

Kaseta- na SLX lub w ramach wyższego budżetu- XT. Zysk jakieś 60 do 80 gram (luźno licząc)

Pedały na Look Quartz - zysk ok. 180 gram

O amorku było ( tu proponuję budżetowego Epicona 2009 )

Koła proponuję złożyć- o składaniu kół tematów było aż nadto.

Przy okazji kół można o lżejszych tarczach pomyśleć ( Ashima na ten przykład )

• Mod Team

Próbowałeś włożyć sztycę 31,4? Lub 30,9 ? Jak ten Boplight?

http://allegro.pl/item877367244_sztyca_siodla_boplight_30_9_nowa.html

Ewentualnie możesz spróbować dać redukcję o średnicy zewnętrznej 30,9 i średnicy wewnętrznej 27,2 ( robi takie Syntace za całe 35 pln). Te brakujące 0,3 mm raczej nie powinno stanowić problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...