travisb Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Weź to ustrojstwo przyspawaj i bez kontry się obejdzie Przypomina mi się akcja z Novatec'kiem jaką miał Flash - ukręcił oba gwinty... Widać te Novatec'ki nie są wcale takie super hiper. Ale z drugiej strony - wszędzie trafiają się 'wybraki'.
bozar Napisano 4 Czerwca 2009 Autor Napisano 4 Czerwca 2009 alarm odwolany:) pozyczylem od znajomego dlugi klucz hakowy i docisnalem kontre tak, ze malo mi zylka pierdzaca nie pekla. (przed dokreceniem, dalem minimalnie oliwki na gwint kontry). teraz sie nie odkreca juz nic i wreszcie moge poskidowac;) dzieki wszystkim za odzew
travisb Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 ... (przed dokreceniem, dalem minimalnie oliwki na gwint kontry). teraz sie nie odkreca juz nic i wreszcie moge poskidowac;) Hmm... istne cuda z tą Twoją koronką i kontrą. Gwint smaruje się w celu uniknięcia zapieczenia się, a więc żeby łatwiej się ODKRĘCAŁ. A u Ciebie jest na odwrót haha i co najlepsze działa hahaha.
mastiv Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 docisnalem kontre tak, ze malo mi zylka pierdzaca nie pekla. bez przesady, nie dokręcajcie tak mocno, bo gwinty pourywacie
Flash3M Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 Mam nowa piastę (travis może pokazać zdjęcia starej ) i się zastanawiam co zrobić aby jej nie rozwalić... klejem, olejem, przyspawaniem, czy podkładką?
Konik Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 Weź to ustrojstwo przyspawaj i bez kontry się obejdzie To chyba było w formie żartu, ale lepiej przestrzec przed takimi działaniami. Piasta novateca jest aluminiowa, co znaczy, że przyspawanie koronki stalowej jest niewskazane/niemożliwe
travisb Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 To chyba było w formie żartu, ale lepiej przestrzec przed takimi działaniami. Piasta novateca jest aluminiowa, co znaczy, że przyspawanie koronki stalowej jest niewskazane/niemożliwe Stary ... wiem;] poza tym ta kwestia była już rozpatrywana w innym wątku ...
ptx Napisano 7 Czerwca 2009 Napisano 7 Czerwca 2009 dzis zakładałem nowa koronke i jak zwykle dowaliłem koronkę i kontrę młotkiem poprzez miedziany gruby płaskownik (aby nie porysować kontry i koronki). po takim dokręceniu nie mam żadnych luzów ,ale czy jest możliwość przesadzenia i ukręcenia gwintu nawet stosując miedziany płaskownik pobijany młotkiem?.
painmaker Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 nie dobijaj motkiem bo jej nie odkręcisz chyba że z gwintem. przede wszystkim podkładka pod sproketa to chory pomysł linię łańcucha reguluje się suportem a nie żepiarskimi podkładkami sproket dura ace dla was będzie kosztował koło 70zł ale ciężko go zajechać i w zasadzie niemożliwe jest przekręcenie gwintu na korpusie 20zł to kosztuje kontra d-a i naprawdę polecam jedno i drugie i bez podkładek!!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.