brt0555 Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Oj to fakt, na ytube jaralem sie jednym zestawem audio kolesia, poki nie sprawdzilem ile kosztuje jedna kolumna... 30tysi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Bo z audio, to tak jak z rowerem, jak już załapiesz bakcyla, to każdą kwotę jesteś w stanie na to wydać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 No niedokońca się zgodzę, bo jakbym nie kochał jazdy na rowerze, to kupienie bike'a za 30tysiecy sobie nie wyobrazam. Chyba, ze bylbym profesjonalistą, któremu by to pomoglo, a dobry sprzęt audio można mieć za pare tysięcy, więc za te 30 już idzie zrobić sobie ładną sale, a co dopiero jak ma sie 100tysi na samo nagłośnienie, tyle rozumiem wydac na samochod, ale na sprzęt audio.... musiałbym tyle miesięcznie zarabiać, żeby mi tak odbiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ale nie ma co porównywać kwotowo zajawki rowerowej i audio. Rower za 30 tys to w zasadzie szczyt tego co możesz mieć. Nawet gdybyś chciał, ciężko by Ci było kupić coś lepszego. W audio 30 tys to dopiero początek... Jest tyle sprzętu, tyle możliwości, że w zasadzie bez przerwy możesz kupować coś droższego, teoretycznie lepszego. Oczywiście mówię tu o ludziach, którzy są "chorzy" na audio. Dla nich liczy się gonienie króliczka, anie złapanie go. A gonić można całe życie Też uważam, że kilka tys wystarcza żeby kupić sobie coś, na czym można przyjemnie posłuchać muzyki, ale ta myśl, że może być coś jeszcze lepszego męczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 30kzł to faktycznie niewiele w temacie audio nawet 30keuro to dalej tylko dobre głośniki albo źródło...jeszcze do b.dobre kilka kilo brakuje Nasze (Kasi i moje) słuchawki do iPod-ów to jakieś 1300zł/szt. iMod iPod-a kosztuje 750zł... wzmacniacze...kabelki... etc. etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smolen98 Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ja słucham Muzyki na komputerze składanym około 8 lat temu dlatego nazwy nie podam -Wzmacniacz: pioneer A-z370 -Equalizer: Pioneer F-Z570L -Kolumny: 2x Quadral 170watt Do pokoju wystarczą, czasami pożyczam kolumny na jakieś "dyskoteki klasowe" i muszę przyznać że też dają Sobie radę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Polecam creative t6100, kupiłem je 4 lata temu za 160 zł do tej pory ładnie grają, ostatnio sprawdzałem to już niestety ciężko dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Na glosniki komputerowe sa ok, ale porownujac je z zestawami niektorych uzytkownikow wypadaja slabo, moje zreszta tez. Ale juz niedlugo bede mial gdzie rozstawic kolumny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot15 Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 wieża sonny 1000w system 2.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Chyba o jedno zero za dużo Ci się napisało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 31 Października 2011 Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Ach, no i oczywiście w kolekcji pojawił się niedawno HK 970, do którego byłem nieco sceptycznie nastawiony, ale miło mnie zaskoczył Mogę polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 1 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Słuchaweczki. Creative Fatality. Nic wielkiego, ale nikt się nie wkurza na mojego hard-rocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 4 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ja słucham na wieży Sony . Fajnej . A oprócz tego Walkman , Mp4 Sony , telefon Sony . Lubię Sony . TV też Sony . No i komp to standard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Różnie bywa, czasem słucham na kompie na zintegrowanym Realteku AC95 i głośnikach Creative Inspire P580 5.1. Czasami w swoim pokoju na wiekowym ampli Radmor 5102 podpiętym pod 2 Tonsil Altusy 90, albo w salonie też na 2 Radmorze z Altusami tyle że 110. Do tych ampli posiadam też: magnet Pioneer, Technics, kompakt Unitra Fonica, dvd Manta, mam też gramofon Unitry na chodzie- super gra naprawdę polecam winyle. Zastanawiam się nad kupnem nowego ampli na miejsce jednego z Radmorów, tak w cenie koło 1000zł może być mniej, używki też wchodzą w grę no i musi posiadać USB. Jak ktoś biegły w temacie to proszę o pomoc w wyborze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Resty Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Zestaw kina domowego JBL CSP 630 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak Napisano 28 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Odnowione kolumny Unitra i mini wieża z LG do tego, jakoś daje rade Oraz słuchawki z Philipsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delysid Napisano 28 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 A ja na czymś takim: wzmacniacz: GainClone (LM3886) kolumny: zrobione na zamówienie Sonus Oliva na głośnikach Seas Prestige: 27TBC/G (H1147) i U18RNX/P (H1571-08) źródło: CD Marantz CD5003 + DAC lampucera kable głośnikowe: Audionova Illuminator II słuchawki: AKG 530 wzm. słuchawkowy: Forum IV (zrobione przez Piotrak608 z forum AS) gramofon Schneider 6020P (wkładka Shure M75-6S, pre Vivanco Pa-111) Mogę z całego serca i ucha polecić Sonus Olive;-) kilka zdjęć sprzętu: http://s2663.chomiku...02657916&loc=PL http://s2663.chomiku...02657917&loc=PL http://s2663.chomiku...02657914&loc=PL W planach do zmiany Dac na coś porządnego. Kolumn nigdy nie zmienię chyba. Może pobawię się jeszcze kablami głośnikowymi bo to czasem lubię;-) W sumie przydałby się dobry gramofon, ale tak mało słucham winyli, że w sumie nie jest mi potrzebny. W sprzęcie siedzę od dawna, wspaniała sprawa, na równi (jeśli chodzi o przyjemność) z zajawką rowerową jak dla mnie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.