Skocz do zawartości

[sprzet grajacy] czyli na czym słuchacie muzy w domu?

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

No niedokońca się zgodzę, bo jakbym nie kochał jazdy na rowerze, to kupienie bike'a za 30tysiecy sobie nie wyobrazam. Chyba, ze bylbym profesjonalistą, któremu by to pomoglo, a dobry sprzęt audio można mieć za pare tysięcy, więc za te 30 już idzie zrobić sobie ładną sale, a co dopiero jak ma sie 100tysi na samo nagłośnienie, tyle rozumiem wydac na samochod, ale na sprzęt audio.... musiałbym tyle miesięcznie zarabiać, żeby mi tak odbiło :teehee:

Ale nie ma co porównywać kwotowo zajawki rowerowej i audio. Rower za 30 tys to w zasadzie szczyt tego co możesz mieć. Nawet gdybyś chciał, ciężko by Ci było kupić coś lepszego. W audio 30 tys to dopiero początek... Jest tyle sprzętu, tyle możliwości, że w zasadzie bez przerwy możesz kupować coś droższego, teoretycznie lepszego. Oczywiście mówię tu o ludziach, którzy są "chorzy" na audio. Dla nich liczy się gonienie króliczka, anie złapanie go. A gonić można całe życie ;)

Też uważam, że kilka tys wystarcza żeby kupić sobie coś, na czym można przyjemnie posłuchać muzyki, ale ta myśl, że może być coś jeszcze lepszego męczy... ;)

Ja słucham Muzyki na komputerze składanym około 8 lat temu dlatego nazwy nie podam ;)

-Wzmacniacz: pioneer A-z370

-Equalizer: Pioneer F-Z570L

-Kolumny: 2x Quadral 170watt

Do pokoju wystarczą, czasami pożyczam kolumny na jakieś "dyskoteki klasowe" i muszę przyznać że też dają Sobie radę ;D

• 2 tygodnie później...

Różnie bywa, czasem słucham na kompie na zintegrowanym Realteku AC95 i głośnikach Creative Inspire P580 5.1. Czasami w swoim pokoju na wiekowym ampli Radmor 5102 podpiętym pod 2 Tonsil Altusy 90, albo w salonie też na 2 Radmorze z Altusami tyle że 110. ;) Do tych ampli posiadam też: magnet Pioneer, Technics, kompakt Unitra Fonica, dvd Manta, mam też gramofon Unitry na chodzie- super gra naprawdę polecam winyle. B)

Zastanawiam się nad kupnem nowego ampli na miejsce jednego z Radmorów, tak w cenie koło 1000zł może być mniej, używki też wchodzą w grę no i musi posiadać USB. Jak ktoś biegły w temacie to proszę o pomoc w wyborze. ;)

A ja na czymś takim:

wzmacniacz: GainClone (LM3886)

kolumny: zrobione na zamówienie Sonus Oliva na głośnikach Seas Prestige: 27TBC/G (H1147) i U18RNX/P (H1571-08)

źródło: CD Marantz CD5003 + DAC lampucera

kable głośnikowe: Audionova Illuminator II

słuchawki: AKG 530

wzm. słuchawkowy: Forum IV (zrobione przez Piotrak608 z forum AS)

gramofon Schneider 6020P (wkładka Shure M75-6S, pre Vivanco Pa-111)

Mogę z całego serca i ucha polecić Sonus Olive;-)

kilka zdjęć sprzętu: http://s2663.chomiku...02657916&loc=PL

http://s2663.chomiku...02657917&loc=PL

http://s2663.chomiku...02657914&loc=PL

W planach do zmiany Dac na coś porządnego. Kolumn nigdy nie zmienię chyba. Może pobawię się jeszcze kablami głośnikowymi bo to czasem lubię;-) W sumie przydałby się dobry gramofon, ale tak mało słucham winyli, że w sumie nie jest mi potrzebny. W sprzęcie siedzę od dawna, wspaniała sprawa, na równi (jeśli chodzi o przyjemność) z zajawką rowerową jak dla mnie ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...