jarek91tsk Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 juhu analog zmartwychwstaje bardzo szybko teraz. Na Audio Show w tym roku gramofony to większość źródeł dźwięku. Niektórzy mogą się przyczepić że CD to lepsza jakość a tu niekoniecznie. Słuchałem wiele systemów i w ślepych odsłuchach wiem że nie poznał bym kiedy gra gramofon a kiedy CD. Ja na szczęście mieszkam w domu i mam osobny pokój tylko do słuchania muzyki więc nie mam praktycznie żadnych ograniczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 wczoraj kupiłem logitechy x-240 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Zmiana Banana Czyli Asus Xonar DS + Genius 5.1 5050 i czuć diametralną zmianę przy mp3 i flac to dopiero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Wzmacniacz Philipsa z 1976 roku (made in Belgium) 2x100W. Kolumny Space '86 Unitra/Tonsil. Wszystko gra jak marzenie, bez rezonansu plastikowych obudów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axis Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Yamaha E810 Na miasto i czasami na rower Cowon D2 + Phonak Audeo 112 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toolpusher Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 U mnie w domu głównym sprzętem to system Primare z serii 20 oraz kolumny Monitor Audio RS6. Kable to QED Silver + Audioquest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Panasonic SA-PM42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Obecnie tylko magnetofon Philips, kolumny nie sprawdzily sie w tak malej przestrzeni i ciezko bylo je prawidlowo ustawic, wiec je odrzucilem. Jednak mam dosyc fajne sluchawki Medusa(niby dla graczy), w ktorych fajnie slychac muzyke i maja dobry bass. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Haaa ja mam obecnie pokoj 12m2 - 3x4, mam tam biorko z 23" monitorem, ktory jest defakto telewizorem ale full HD zato wzmacniacz Onkyo ktory w chłodniejsze dni robi mi za kaloryfer, no i 7 kolumn z czego jedna stoi na parapecie z racji jej rozmiarów 2 mają lekko ponad 100cm. i jest całkiem przestronnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4r0 Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ja mam Radmorka 5412 z korektorem i kolumnami Mildton 70 i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 9 Września 2011 Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Dwa Mildtony zasilane wzmacniaczem Hitachi zakupionym od kumpla za 150zł ; ) nie pamiętam niestety symbolu, a nie jestem w domu w tej chwili. Wcześniej był starutki amplituner Unitry, ale w końcu popsuł się ponad możliwość naprawy : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 9 Września 2011 Udostępnij Napisano 9 Września 2011 @Puklus Ilosc moze fajna, jednak mozliwosci kolumn nie da sie wykorzystac na takiej przestrzeni, dla mnie brak sensownego ustawienia byl znaczacy i wole sluchac na czyms mniejszym, bo przyjemnie i nawet lepiej gra, niz z kolumn, ktorych nie mam jak ustawic. Chyba ze udalo Ci sie w tym pokoju ustawic odpowiednio tyle glosnikow, tylko gdzie lozko i reszta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Unitra PW3015 wyrwana za bezcen, odremontowana w cenie dobrej dętki Napędza to na razie jakieś słabiutkie kolumienki Tonsila, ale jak interes wypali, będą Space'y '86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Zestaw podstawowy to Rotel RA-03 + Philips CD 160 na lampach + Acoustic Energy Aegis Evo 3 + Grado SR 125, ale czasem lubię też zamienić Rotela na Luxmana L430. I uwaga (teraz mnie pewnie co poniektórzy zjadą) słucham również muzyki z komputera, służy mi do tego Acer Aspire Revo 3700. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Nie zjadą. Sam słucham z kompa muzyki (Creative X-Fi Titanium HD), ale staram się jak najwięcej muzy mieć w plikach FLAC. A idzie to na Yamahę AX-497 + 2 Altuski 300 więc sąsiedzi nie mają ze mną łatwo, ale żyją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafol Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 logitech x-540 wystarczają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekpanek Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 tylko stary sprzęt hi-end Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer + Logi Z-2300 Ampli Denon dra 700ae kolumny Canton Ergo 690 DC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swallow Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Ze wszystkiego z czego tylko się da :D W domu musi być muzyka i basta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
852emil Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 na komputerze zwykle słucham muzyki na słuchawkach Philips SHP2000, ale mam również w swym pokoju wieżyczkę Elta 2577 Big Joe natomiast poza domem z telefonu słuchawki firmowe dołączone do telefonu Samsung Monte ;PP <h2 class="art-postheader"></h2> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morskin Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 To i ja sie pochwale moin hi-fi: Wzmacniacz: Technics su-700a CD Player: Technics SL-PS740a Tuner: budżetowy Technics ST-500 Kolumny: podlogowe Koda KA-315f Sprzet wiekowy ale gra czysto w moim pokoju. Jestem zadowolony (sąsiedzi nie koniecznie ) I co najważniejsze dostalem go w prezencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 CD Sony CDP-597 Wzmak Sony TA-FE370 Kolumny TDL Studio 5 Słuchawki Creative Aurvana Live! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 23 Października 2011 Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Podłączyłem pod laptopa wieże Panasonic, model dosyć stary SA-PM15, parę lat już ma, jednak głośniki biją na głowę jakością moje komputerowe, a póki nie ma miejsca na odpowiednie ustawienie kolumn, mniejszy odpowiednik musi wystarczyć. Mógłby mi ktoś użyczyć informacji z czego najlepiej puszczać muzykę z komputera? Jaki program i dlaczego? Poza tym macie jakieś źródła z formatami FLAC? Czy jakość jest jakoś mocno odczuwalna pomiędzy FLAC a zwykłymi mp3 ? Przepraszam za amatorskie określenia i błędy, jeśli są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Jeżeli chodzi o program do słuchania, to w zasadzie nie ma to znaczenia, bo na sprzęcie który posiadasz nie usłyszysz różnicy między jednym a drugim, ba, nawet gdybyś miał sprzęt za naście tysięcy zł, to też nie jest pewne, czy byś usłyszał. To kwestia dyskusyjna, jedni słyszą, inni nie, podobnie jak kabelki Ważne, wg mnie przynajmniej, żeby nie używać żadnych korektorów, filtrów itp, bo one strasznie zniekształcają dźwięki. A kończąc temat programów, ja używam foobar, prosty, czytelny i odtwarza wszystko. Więcej mi nie trzeba. Pliki bezstratne możesz znaleźć w sieci wpisując np. wykonawcę i dodając "lossless". I nie sugeruj się tylko FLAC'ami, bo również formatem bezstratnym jest np. APE. A różnica w jakości między lossless a mp3 jest mocno słyszalna, szczególnie że większość mp3 w sieci niestety nie jest najlepszej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ja głównie słucham ba sprzęcie przenośnym. iPod 5g CFmod + wzmacniacz MXM ew. Holdegron mobile + Westone UM2 i UM3x. Teraz iPod dostanie jeszcze iMod-a i może wzmak Samuelsa. Wtedy naprawdę ciężko będzie dobrać, za rozsądną kasę, sprzęt stacjonarny o takich możliwościach sonicznych. :-) Stacjonarnie mam HD650 + dwa dedykowane wzmacniacze z czego jeden jest bodajże jednym z pięciu sztuk w tej specyfikacji a drugi cytując kolegę z forum audio: "jest jak yeti. Krążą o nim legendy ale w przyrodzie nie występuje" ;-) Kolumny jakieś tam mam ale tylko do TV i kompa. Zresztą aby mieć jakość dźwięku taką jak na dobrym torze słuchawkowym, sprzęt stacjonarny kosztowałby majątek. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.