Gothic Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Mój system domowy składa się z następujących podzespołów: wzmacniacz: pioneer a-404r, odtwarzacz CD: pioneer pd-s 705, monitory: jbl lx-300, interconnect: ixos 104, kable głośnikowe: qed qudos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 80zł na słuchawki to dla Ciebie dużo? ale przyznasz że mało to to nie jest... chodź majątekiem 80 zł bym nie nazywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ale przyznasz że mało to to nie jest... chodź majątekiem 80 zł bym nie nazywał Dla jednego drogi Altus, drugi wyda bez najmniejszego zawahania 600zł na X-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ja mam starego dobrego Kasprzaka i hula ja ta lala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 25 Października 2009 Udostępnij Napisano 25 Października 2009 A u mnie to jest tak: Kolumny ProAc Studio 100 Monobloki Crimson CS610C Odtwarzacz Copland CDA 288 Całość lubi ciepłe brzmienia i dość dobrze gra koncerty zwłaszcza na szerokiej scenie. Do mp3 nie ma co porównywać Choć nie ukrywam, że to jest sprzęt raczej do słuchania dla słuchania, tak to z kompa leci muzyczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Października 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2009 To co pisał wczesniej amoniak to bardzo trafne wnioski. Dlatego my (ja z bratem) staralismy sie skompletowac dobrze grajacy sprzet za niewielkie pieniądze. W gre tez wchodził ojciec bo juz stary jest nie ma co kryc i strasznie go denerwuja buczace niskie tony ktorych te paczki ktore sklecilismy nie wytwarzaja. Co do radmora i sprzetu unitry, to moj kolega ma taka sama tosce co ja i ma jeszcze oryginalne głosniki unitry od niej. co prawda niskie tony sie rozpadły i zostały membrany wymienione ale srednie i wysokie pasmo działa. I tu musze powiedzieć ze to polskie tranzystorowe brzmienie jest chyba nie do zastąpienia. o ile niskie pasmo nie było jakies rewelacyjne to wysokie mi sie strasznie podobało nie piszczało nie syczało tylko płyneło ze tak powiem Ktos tam wczesniej pisał ze sprzet ma moc ptzykładowo bo nie pamietam 4x100 a powibra 200watt. a jego zwmacniacz przy 2x130 zre prawie kilowata. To jest prawda. Tylko pozostaje kwestia jaka to moc druga kwestia jaki to wzmacniacz. bo skoro ma skuterczej mocy amlpi ma załozmy 100w a zre 500 to mamy klasyczny przykjład żarówki. śweci? no swieci a ze 80% energii pcha w ciepło to juz kwestia drugorzedna najlepszy wzmacniacz to taki ktory sie nie grzeje czyli przetwarza "idealnie" 100% energii w dzwiek. I taki wzmacniacz jest, nie pamietam klasy (chyba D) ze ok dziewiedziesieciu-kilku % przetwarza bez strat ale jakość jest raczej niska niestety coś zacos Jescze kwestia odtwarzacza mp3. Tez mam Sandiska sanse i nie jestem z niego zadowolony tak ze osobiscie nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 radio-magnetofon SANYO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK Napisano 28 Października 2009 Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Ja słucham na samorobnych kolumnach składających się z Stx'a AKX 18 140 i Vify DX25. Napędza to to Marantz PM-50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 ale przyznasz że mało to to nie jest... chodź majątekiem 80 zł bym nie nazywał Uważam, że w żadnej branży nie można mówić, że najtańsza półka jest droga. Saicento nie jest drogie, podstawowy model sluchawek jakiejś firmy nie jest drogi, Acera nie jest droga, Zoom nie jest drogi. Tak to kwestia subiektywna, bo ktoś poprostu może nie mieć pieniędzy, ale wtedy opinia jest subiektywna a nie obiektywna ;P Bo coś może być drogie lub "drogi jak dla mnie" a to różnica Tak jak drogi jest Mercedes w stosunku do Fiata np Nowy zakup: Technics DJ-1200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 aj no czepiacie się z rozpędu to napiałem ale czy ktoś o zdrowych zmysłach wydaję 200zł na słuchawery?? To znaczy jak ktoś chce wydawać taki majatek na zwykłe słuchwaki to proszę bardzo ja się nie wtracam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Brak mi słów... Równie dobrze ktoś inny może zadać pytanie: "czy ktoś o zdrowych zmysłach wydajE 2000zł na amortyzator??" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manta980 Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Bez sensu ta rozmowa na temat tych słuchawek jeden ma $$$ a drugi nie ma i w czym problem?? Jakbym mial 2 patyki na amorek to bym wydal tyle a ze nie mam to nie wydaam... Z czego słucham wieza Panasonic do tego 2 głosniki chyab 120W i subwoofer thomsona i gra i to całkiem dobrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 11 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Bez sensu ta rozmowa na temat tych słuchawek jeden ma $$$ a drugi nie ma i w czym problem?? Jakbym mial 2 patyki na amorek to bym wydal tyle a ze nie mam to nie wydaam... mniej wiecej o to mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 11 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 komputer, słuchawki Philips, głośniki Creative. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 w pokoju miniwieża philipsa podłączona aux-em do komupera o taka http://www.maximedia.pl/?c=wieze_hifi&p=philips_mcm_393 całkiem przyjmenie gra bez szumów nawet przy maksymalnej głośności, miłe podbicie basów "audiofilsko" duża wieża również philipsa ale niestety ma już kila lat więc nie sposób znaleźć specyfickacje, ale spokojnie imperezę obsłuży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desperados Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Klasyczny już Kenwood KA-54 ale dajacy rade i nie zmienie na nic innego póki nie padnie, mam nadzieje że szybko to nie nastąpi + do tego 2 kolumny od Altus140 a w nich 2 głosniki alphard 360W, srednie tony też alphard 80W i gwizdki też alpharda. Ogolnie sprzecik daje rade bas jest baaardzo ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Niestety jeszcze na pierdziawkach z Creative 5800 5.1 ( w stereo) + zintegrowana dźwiękówka nie realteka coś lepszego. i +foobar2000 Nocą Creative Zen V + Koss Porta Pro ( polecam te słuchawki!!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek8000 Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Creative T6100 (5+1) szczerze to bardzo ciekawe głośniki tylko czasami ogromny problem ze sterownikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Ogromny problem w Creative'ach to wariujący z czasem pilot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juhu Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 W domu muzy słucham z kompa lub z telefonu na głośnikach Tonsil Fenix Sat 50W sztuk dwie, podpiętych do Sony STR-DE135. Masz fajne głośniki Desperados. Co na to sąsiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek91tsk Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 -wzmacniacz Cambridge Audio Azur 540A V2. -odtwarzacz tymczasowo kiepski Keenwood -głośniki to monitory DIY na przetwornikach AVM ARN-15003/8 i Visaton SC10N -podstawki pod głośniki również własnej konstrukcji Całą muzykę staram się mieć na płytach. Lubię gdy muzyka jest namacalna gdy chcę posłuchać biorę płytę wrzucam do napędu i słucham. Dla tego moim marzeniem jest gramofon miejmy nadzieje że w tym roku się uda. A tak nawiasem był ktoś może na Audio Show? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juhu Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Słuchałem kiedyś muzyki z płyt analogowych. Trochę trzeszczało od kurzu ale jakość dźwięku była bardzo fajna, lepsza niż z kasety. Już ci chciałem Jarek napisać, że gdzie ty teraz kupisz płyty analogowe ale zobaczyłem że bez problemu można i to nawet nowe, to nie będę pisał. Ja akurat nie byłem na Audio Show, szkoda. Trzecia tego typu impreza w Europie- to robi wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desperados Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 W domu muzy słucham z kompa lub z telefonu na głośnikach Tonsil Fenix Sat 50W sztuk dwie, podpiętych do Sony STR-DE135. Masz fajne głośniki Desperados. Co na to sąsiedzi? Sąsiedzi nic takiego, czasem w lato się czepiali ale to jak często było okno otwarte, naszczęście mieszkam sobie sam w domku jednorodzinnym a nie w bloku także aż bardzo to nie przeszkadza sąsiadom po drugiej stronie ulicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juhu Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 To masz fajnie że nie musisz oglądać się na sąsiadów. Ja mieszkam w bloku i basy niosą się po całym pionie. Moje kolumny chociaż nie za duże robią ładny hałas i musze z nimi uważać. Taki minus mieszkania w bloku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desperados Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 juhu masz rację, w bloku to jest duży minus, nie wyobrażam sobie słuchania w bloku muzyki tak jak czasem słucham u siebie. Na pewno ktoś by mnie często odwiedzał a tak to mam spokoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.