Skocz do zawartości

[maraton]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Serdecznie zapraszam wszystkich na nową imprezę: Karpacki Maraton Rowerowy, który odbędzie się 8.08.2009.

www.rowery.pttk.pl

Maraton poprowadzony został po Karpackim Szlaku Rowerowym od Nowego Sącza do Myślenic. Trasa ma 100 km i prowadzi po górkach i pagórkach Beskidu Wyspowego.

Zapraszam do zapisów.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jestem z Nowego Sącza i na pewno będę startował, ale jest pytanie.. Jest napisanie na stronie głównej, że szlak prowadzi głównie asfaltem i czasami drogami gruntowymi itd. Czy na rowerze szosowym warto startować? Czy na tych drogach gruntowych istnieje duże ryzyko wypadku, lub złapania gumy? Jaka długość łączna jest tych dróg nie asfaltowych? Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedź !

Napisano

Ok 10 km trasy będzie prowadziło po drogach "nie asfaltowych". Wkrótce postaram się umieścić na stronie zdjęcia tych fragmentów, które ułatwią podjęcie decyzji.

pozdrawiam

Napisano

A więc czekam. Mam nadzieję, że szosówka da radę, bo na góralu nie chce mi się pchać.. Wystarczą mi maratony i wyścigi XC co weekend praktycznie :)

A jeszcze pytanie jedno: na stronie piszecie, że istnieje możliwość ODPŁATNEGO transportu z Myślenic do Nowego Sącza PRZED STARTEM, co w takim razie PO MARATONIE? Ile kosztuje transport i jak to wygląda? Jest możliwość transportu z myślenic do NS po maratonie?

Pozdrawiam

Napisano

Cena transportu będzie zależna od zainteresowania. Będzie to kwota rzędu 20-30 zł.

Ze względu na takie pytania, może zamiast transportu przed startem zoorganizujemy go po mecie, ponieważ Nowy Sącz ma połączenie kolejowe.

• 2 tygodnie później...
Napisano

bratc - powinniście w regulaminie uściślić czy maraton jest przeznaczony dla kolarzy MTB czy dla szosowców - szanse muszą być równe i albo wszyscy jadą na góralach, albo wszyscy na szosach :D

A swoją drogą to się wybieram więc myślę, że do zobaczenia :(

I oczywiście wszystkich zachęcam do startu!

• 4 tygodnie później...
Napisano

Zapraszam na stronę, gdzie pojawiła się dokładna mapa z trasą oraz parę zdjęć, które pokazują jak będzie ona wyglądała.Wszystko w zakładce trasa.

Są również informacje o możliwym transporcie z Myślenic do Nowego Sącza przed startem.

Pozostaje podział tylko na kategorie wiekowe, a dobór sprzętu jest zupełnie dowolny;).

Zapraszam do zapisów, bo wpisowe jest symboliczne.

www.rowery.pttk.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...