Mod Team Puklus Napisano 27 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam Spodobała mi sie muzyka w wykonaniu orkiestry symfonicznej np. taka jak jest na scieżce z władcy pierscieni itp. Chciał bym sobie troszke muzy poszukać ale komplentnie sie w tej materii nie orientuje. Znacie jakichś wykonawcow, kompozytorów. Tylko nie mylcie z muzyką klasyczna czekam na propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarod Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Posłuchaj ścieżek dzwiękowych do filmów bo są troche żywsze, ciekawsze od muzyki klasycznej. Na dobry ppoczątek proponuje muze z : johna williamsa choćby gwiezdne wojny, muze hansa zimmera gladiator, twierdza, piraci z karaibów - naprawde fajna muza. Możesz sobie jeszcze wpisać w wyszukiware "immediate music" - generalnie głównie muza jaką się spotyka w trailerach do filmów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Maja 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 No wlasnie o to mi chodziło zeby nie podawać klasycznej choc i tam sa fajne kompozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Polecam nieśmiertelne Dead Can Dance. Może nie jest to orkiestra ale klimat ma jakiego jeszcze nie słyszałeś. Mój osobisty faworyt płyta Aion! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feno Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Tak jak wyżej. Polecam ścieżki dźwiękowe z takich filmów jak: Gladiator (piękna, wzruszająca muzyka) Aliens (psychodeliczne, pełne niepokoju i niesamowitego nastroju dźwięki) Piraci z Karaibów Helikopter w Ogniu (jedna z moich ulubionych ścieżek) Requiem Dla Snu Władca Pierścieni (wszystkie 3 części ) Transformers (filmu nie widziałem, ale ścieżka jest super) I jeszcze kilka by sie znalazło, ale nie chce mi się już pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Wydaje mi się, że płytki z audycji z trójki Kordyńskiego powinny Ci podpasować ( o sieście mówięc oczywiście ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Może... Kompania braci? Memphis Bell - jeden z moich ulubionych Symphonia z gry Metal Gear Solid Większośc wytworów Hansa Zimmera w tym Soundtrack z Czerwonego Października I wiele innych już podanych w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.