pumex Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam Mam taki problem w ciągu 3 tygodni 2 raz złamałem hak (nie jeżdze strasznie agresywnie czasem skocze ze schodów tyle) moze ktos ma jakis pomysł bo tym razem za złamanym hakiem poszła w pyl przerzutka chcialbym to zrobić tak zeby już sie nie powtórzyło polecono mi zmienić przerzutke ze srama 5.0 na Shimano a ja nie wiem czy mi sie to opłaca bo bede musial wymienic i manetki. Co do shiemano polecał jakieś 2 przerzutki tylko ze szosowe bo mają krótszy wózek i do tego sprężyne co wy na to i jaka przerzutke byscie polecili i jaki moze byc powód łamania haka. Oba przypadki po skokach ale niskich prosze o odpowiedz Sprawdzaj przed wysłaniem ortografię i interpunkcję bo następnym razem temat poleci. Odi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech55 Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 To, że łamiesz hak może być spowodowane tym(choć mogę się mylić) że podczas zeskoku przerzutka uderza o ramę. Widać czasami takich kozaków na rowerach Tesco valium jak skaczą ze schodów i słychać takie uderzenie metalu, to właśnie to. Polecam shimano shadow design np SLX shadow na krótkim wózku ok 135zł + przerzutka przód około 50-70zł manetki zwykłe deore 115zł, sumując sporo. Chyba że zrobisz tak ze wymienisz tylko jedna przerzutkę i tylko jedna manetkę ale nie wiem czy będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek3na Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 a ja proponował bym szosowe sh*tmano np sore http://www.rowerowy.com/czesci/przerzutka_tyl/sora_ss nawet w opisie jest napisane że nadaje się do DH/FR/DS ps. mi by było szkoda wywalić kase na SLX do katowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech55 Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 SLX od tego jest żeby ją katować. To tak jakbyś mówił że kupujesz forda GT40 ale nie będziesz go katował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek3na Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 tak, ale nawet ten ford niebędzie katowany na leśnych drogach bądz zjeźdzając ze schodów tylko będzie katowany zgodnie z przeznaczeniem. Sora jest czesto używana do składania rowerków do DH, o czymś to chyba znaczy Ale to tylko moje skromne zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumex Napisano 28 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Dzieki za odpowiedzi, ale mam takie pytanie czy nie lepiej ograniczyć wydatki i zamontować srama x5 bez zmiany manetek. Jaka mam gwarancje ze jak zmienie na shiemano np sora i zmienie manetke to nie bedzie to samo. i po pierwszym lepszym skoku bede kolejny raz wymieniał hak a to ok 70 z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.