Skocz do zawartości

[amortyzator] Fox Float 32 RL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam dwa problemy z tym amorkiem od kiedy wrócił z serwisu bo wybiło uszczelkę. Pierwszy to że cięzko jest dobić go tak jak przed serwisem teraz przy 60psi ostatnie 3cm są nie do przekroczenia choćbym nei wiem jak skakał. Drugi problem to goleń który nie wraca całkowicie na swoje miejsce.

Mam napompowane 40psi, wyciągam ręcznie widelec do góry dla pewności że wyjdzie cały i siadam i mierze SAG wychodzi 2,2cm ugięcia jednak jak szarpnę kierownicą do góry to wychodzi reszta golenia i okazuje się że jest 3,1cm. Czyli tak jakby około 1cm nie wracało na swoje miejsce. DOdatkowo zmierzyłem maksymalne ugięcie na tym ciśnieniu 40psi i wyszło 13,2 tylko golenia natomiast skok wyszedł 11,5 maksymalny i żeby go dobić brało 1,7cm. Czyli tutaj chyba nie jest tak źle jednak martwi mnie obecnie ten goleń który nie wraca cały na swoje miejsce po odbiciu powinno być go 14,5cm bo tyle wynosi, a wychodzi tylko 13,2cm. Nie wiem już czy on jest zepsuty czy po prostu tak ma. ;)

Nie wie ktoś gdzie mogę dostać instrukcje do tego amora ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...