Elo78 Napisano 25 Maja 2009 Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam , zauważyłem u siebie pewien problem, mianowicie po ok 1,5 - 2 h jazdy zaczyna mnie boleć kark. Z racji że mam skrzywienie pleców (z którym powoli sobie radze) mięśnie karku są zapewne słabe i szybko się męczą. Mając 2 hantelki po 5 kg kieruje do was pytanie: jakie by były najlepsze ćwiczenia z hantelkami na wzmocnienie mięsni karku? Będe wdzięczny za pomoc , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 25 Maja 2009 Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 jedyne cw z hantlami na kark, to chyba wzruszanie ramionami, tzw szrugsy, czy tam szurgusy, z innych skutecznych to tylko przykladanie sily (reki) z boku, przodu glowy i rownowazenie jej karkiem cudow sie nie spodziewaj popracuj lepiej nad pozycja na rowerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.