Skocz do zawartości

[rower]Merida Matts 20-V lub 40-V

mariogl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę kupić rower, ale jestem początkującym w tej dziedzinie. Zastanawiam się nad Meridą Matts 20-V. W sprzyjających okolicznościach biorę pod uwagę Mattsa 40-V. Wszystko roczniki 2009. Czy jest sens dokładać do 40-V ok. 200zł tylko ze względu na lepszą tylną przerzutkę w porównaniu z 20-V (Acera X - 20-V, Alivio - 40-V)? A może Giant Rincon? Wcześniej zastanawiałem się nad Kellysem Scarpem, ale mi odradzono m.in. ze względu na jakość i fakt, że są produkowane na Słowacji. Jak widzicie mam dylemat. Proszę o pomoc.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam. Jest to moj drugi post, pierwszy zostal usuniety hmmm prawdopodobnie za zly temat. Przepraszam, mysle ze teraz jest ok. Otoz calymi dniami szukalem odpowiedniego mi roweru i chyba znalazlem. Jest to Merida Matts 40-v model 2009, cena 1549zl. Udalo mi sie wynegocjowac 1400 ;). Przepraszam za brak polskich znakow, ale mieszkam za granica, w Holandii i rower bedzie mi sluzyl do codziennej jazdy po miescie i jako, ze jest tutaj niesamowita siec drog rowerowych bede korzystal z niego rowniez do zwiedzania Holandii. Czy ktos z uzytkownikow moze mi udzielic opini na temat roweru? Czy to dobry wybor? Czy amortyzator wytrzyma jak czasami zeskocze z kraweznika? Ewentualnie prosze o wasze propozycje do 1500zl. Pozdrawiam i dziekuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...