Skocz do zawartości

[wycieczka] Wrocław- Szczecin- szukam kompana!

chackman

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jestem nowym użytkownikiem tego forum.

Szukam towarzysza do wycieczki rowerowej z Wrocławia w okolice Szczecina i z powrotem.

Wyprawę planuję na lipiec, zaraz jak skończę sesję, czyli od około 10 lipca.

Szczegóły: jazda bezstresowa, miła atmosfera, obcowanie z naturą. Średnia prędkość 20 km/h. Dziennie myślę przebywać może 100, może troszkę więcej km. Spanie w namiocie u poznanych wiejskich gospodarzy, w stodole, w lesie itp. Jazda drogami tylko i wyłącznie o bardzo małym natężeniu ruchu- głównie wiodą one przez pola i wsie, no ewentualnie jeśli nie ma innej opcji, to można jakąś drogą wojewódzką. Trasa jest już po części zaplanowana, drogę ustalam za pomocą 2 atlasów, dojechałem już z mapą na wysokość Gorzowa, jak skończę to wrzucę link.

Piszę do was tutaj, bo pytałem już znajomych, ale każdy ma jakieś plany na wakacje i nie mam nikogo do towarzystwa.

Nie jestem bardzo doświadczonym rowerzystą, jeżdżę rekreacyjnie, jak mówię- lubię kontakt z naturą :P

Jestem osobą opanowaną, spokojną, towarzyską, nie gryzę :)

Moje gadu: 3217456. Zainteresowanych proszę o kontakt.

Pozdrawiam, Paweł.

Dokończyłem mapę. Oto ona: http://www.bikely.com/maps/bike-path/288001

Jeśli nie macie pomysłów na wakacje, to naprawdę piszcie :P mam nadzieję, że udałoby się nam fajnie spędzić 2 tygodnie (mniej więcej). A z drugiej strony to mnie byłoby szkoda, gdybym musiał darować sobie taką wyprawę tylko z powodu braku kompana :o

polecam droge z Wrocławia wzdłuż Odry. Nie odbijaj zbyt głęboko od rzeki. tereny w miare płaskie. Mozesz tez jechac niemiekim szlakiem Odra-Nysa ( Oder-Neisse Radweg), noclegi i zakupy po polskiej stronie. Ja ten szlak mam przejechany od Gryfina do Kostrzyna. Wiele ciekawych miejsc po naszej stronie do zwiedzania ( w niemczech nie mozna nocowac na dziko). Wiem ze samemu kiepsko sie jedzie ( jezdziłem tak przez ostatnie prawie 20 lat). Pozdrowienia i do spotkania na szlaku :)

post-110657-1243663262_thumb.jpg

Jestem z Wrocławia i studiuję też w tym mieście na UWr.

Czemu Szczecin? Nie wiem :D najprościej powiedzieć - bo daleko ;) Może być i wybrzeże, zobaczyć morze dojechawszy tam na rowerze to na pewno świetna sprawa :P

Powrót rowerem, chyba, że wystąpią jakieś przeciwieństwa losu w postaci całkowitego braku chęci do pedałowania dalej ze zmęczenia albo co.

Namiot mam, ale zastanawiam się nad kupnem nowego- lżejszego i szybciej rozkładanego. Sakwy podobnie- już namierzyłem sklep, czekam na zamówienie i kupuję.

Pozdrawiam

a ukladajac trase, patrzyles na jakies charakterystyczne punkty do obejrzenia? zabytki mnie nie interesuja, ale moze jakies cuda natury ;];] pomysl mi sie podoba, bo tez chcialem w tym roku gdzies wyjechac na kilka dni, ale tak jak Ty, tez nie mam z kim ;] ja mam zamiar w przeciagu dwoch tygodn i zakupic bagaznik i sakwy, srednio u mnie z funduszami szczerze mowiac ;/ a data jest juz ustalona i niezmienna, czy mozna to jeszcze jakos przesunac?

pozdraiwam

hej, nie patrzyłem na nic układając tę trasę. Trasę układałem z myślą o przejechaniu przez malutkie wioski, a tam atrakcji widokowych myślę, że sporo- ot pole zielone, drzewko owocujące itd :D

Podaj gadu, lub napisz na moje: 3217456, możemy pogadać apropo terminu- jest on w miarę ruchomy- tzn. można wyjechać już na samym początku lipca, bo po 10.07 to trochę gorzej, gdyż pod koniec lipca muszę być z powrotem w domu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...