chackman Napisano 24 Maja 2009 Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Cześć, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Szukam towarzysza do wycieczki rowerowej z Wrocławia w okolice Szczecina i z powrotem. Wyprawę planuję na lipiec, zaraz jak skończę sesję, czyli od około 10 lipca. Szczegóły: jazda bezstresowa, miła atmosfera, obcowanie z naturą. Średnia prędkość 20 km/h. Dziennie myślę przebywać może 100, może troszkę więcej km. Spanie w namiocie u poznanych wiejskich gospodarzy, w stodole, w lesie itp. Jazda drogami tylko i wyłącznie o bardzo małym natężeniu ruchu- głównie wiodą one przez pola i wsie, no ewentualnie jeśli nie ma innej opcji, to można jakąś drogą wojewódzką. Trasa jest już po części zaplanowana, drogę ustalam za pomocą 2 atlasów, dojechałem już z mapą na wysokość Gorzowa, jak skończę to wrzucę link. Piszę do was tutaj, bo pytałem już znajomych, ale każdy ma jakieś plany na wakacje i nie mam nikogo do towarzystwa. Nie jestem bardzo doświadczonym rowerzystą, jeżdżę rekreacyjnie, jak mówię- lubię kontakt z naturą Jestem osobą opanowaną, spokojną, towarzyską, nie gryzę Moje gadu: 3217456. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam, Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chackman Napisano 25 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Dokończyłem mapę. Oto ona: http://www.bikely.com/maps/bike-path/288001 Jeśli nie macie pomysłów na wakacje, to naprawdę piszcie mam nadzieję, że udałoby się nam fajnie spędzić 2 tygodnie (mniej więcej). A z drugiej strony to mnie byłoby szkoda, gdybym musiał darować sobie taką wyprawę tylko z powodu braku kompana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bebzon Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 polecam droge z Wrocławia wzdłuż Odry. Nie odbijaj zbyt głęboko od rzeki. tereny w miare płaskie. Mozesz tez jechac niemiekim szlakiem Odra-Nysa ( Oder-Neisse Radweg), noclegi i zakupy po polskiej stronie. Ja ten szlak mam przejechany od Gryfina do Kostrzyna. Wiele ciekawych miejsc po naszej stronie do zwiedzania ( w niemczech nie mozna nocowac na dziko). Wiem ze samemu kiepsko sie jedzie ( jezdziłem tak przez ostatnie prawie 20 lat). Pozdrowienia i do spotkania na szlaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chackman Napisano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 no właśnie starałem się wymyslić trasę tak, żeby nie było za daleko od rzeki. A z czym wiąże się odbijanie od odry? I w ogóle czy taka moja trasa jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekp Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 hej, a czemu akurat szczecin? powrót pociagiem? ja myslalem nad zwiedzeniem naszego wybrzeza, ale jeszcze nic nie planowalem. masz skompletowany caly sprtzet? sakwy, namioty itp.? pozdrawiam p.s. gdzie studiujesz? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chackman Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Jestem z Wrocławia i studiuję też w tym mieście na UWr. Czemu Szczecin? Nie wiem najprościej powiedzieć - bo daleko Może być i wybrzeże, zobaczyć morze dojechawszy tam na rowerze to na pewno świetna sprawa Powrót rowerem, chyba, że wystąpią jakieś przeciwieństwa losu w postaci całkowitego braku chęci do pedałowania dalej ze zmęczenia albo co. Namiot mam, ale zastanawiam się nad kupnem nowego- lżejszego i szybciej rozkładanego. Sakwy podobnie- już namierzyłem sklep, czekam na zamówienie i kupuję. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekp Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 a ukladajac trase, patrzyles na jakies charakterystyczne punkty do obejrzenia? zabytki mnie nie interesuja, ale moze jakies cuda natury ;];] pomysl mi sie podoba, bo tez chcialem w tym roku gdzies wyjechac na kilka dni, ale tak jak Ty, tez nie mam z kim ;] ja mam zamiar w przeciagu dwoch tygodn i zakupic bagaznik i sakwy, srednio u mnie z funduszami szczerze mowiac ;/ a data jest juz ustalona i niezmienna, czy mozna to jeszcze jakos przesunac? pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chackman Napisano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 hej, nie patrzyłem na nic układając tę trasę. Trasę układałem z myślą o przejechaniu przez malutkie wioski, a tam atrakcji widokowych myślę, że sporo- ot pole zielone, drzewko owocujące itd Podaj gadu, lub napisz na moje: 3217456, możemy pogadać apropo terminu- jest on w miarę ruchomy- tzn. można wyjechać już na samym początku lipca, bo po 10.07 to trochę gorzej, gdyż pod koniec lipca muszę być z powrotem w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.