Skocz do zawartości

[rower] Giant Reign 2008

DAMIAN24

Rekomendowane odpowiedzi

nie biały bo jakoś biały na mój gust średnio by pasował do mojego Reigna, poza tym tylko taki kolor był do kupienia a moim ideałem był by czarny :D, z tym Reign straci trochę na wyglądzie - będzie wyglądał delikatniej, ale może jak nowe koła dojdą to się znowu zrobi bardziej zadziorny :D

no cóż, ja bombera rocznik 2008 i wyżej już nigdy nie kupie, od tego rocznika są one marnej jakości i takie jest moje zdanie :wallbash:

a tak na marginesie wkamil to twój Reign?

Moj.

Rocznik 2008 byl zakala, 2009 byl (jest) juz duzo lepszy. Mysle ze 2010 MZ wyjdzie juz na prosta jesli chodzi o kontrole jakosci u skosnookich...

• 2 tygodnie później...

Pisze już ponad tydzień po zamontowaniu ale zapomniałem się pochwalić :yes:, a więc do roweru trafił Talas, piasta to Shimano SLX 15QR, przy wymianie potrzebowałem tarczy na centerlock więc kupiłem Shimano XT no i nowe szprychy DT Championy. Talas sprawuje się wyśmienicie bez porównania do bombera a zdjęcia postaram się wrzucić najszybciej jak tylko zrobię ^_^

Ja nie straszę , kolega założył do crossa dostały luzów na przodzie i tyle, odsłał (reklamacja przeszła bez problemu), nowe też dostały luzów, zmienił na XTR-y na razie luzów nie mają ... jednak był to rocznik 2008 , nie wiem jak jest teraz :)

jutro postaram się foty cyknąć to wrzucę tu i uwdzie :), a Talas faktycznie wygląda super, ale praca jest piękna wreszcie ustawiałem amor tak, że nie nurkuje a wybiera wszystko. Nie mogę się tylko doczekać pierwszego wyjazdu w góry, żeby przetestować zmianę skoku w warunkach do jakich została stworzona :), bo na podjazdach 1km jest to mało odczuwalne ale jednak coś czuć :)

No właśnie dlaczego nie ma SPD? Znam wielu ludzi na fullach powyżej 160 mm, jeżdżą dużo po górach etc. i każdy ma SPD. Ostatnio nawet w Fr i Dh robią się popularne(w Giant Glory widziałem :) ). Oczywiście jak wszyscy mają to nie znaczy że ty musisz mieć, tylko dlaczego ?? Nie mówię tu o typowych SPD, ale połączeniu platform z spd.

Kolor faktycznie ładny, ładnie to wszystko złożyłeś, waga jak na taki skok również fajna.

nie bójcie się SPD jest a dokładnie Time Z Control ale teraz jest zima i nie mam ani nakładek ani ciepłych butów z blokami więc jeżdżę na platformach, poza tym ostatnio dużo skacze dlatego wolę tymczasowo platformy. Myślę, że SPD zawita z powrotem koło marca :), ale Time Z Control to jest właśnie połączenie platformy z wpięciem, musiałem coś takiego kupić ponieważ po doświadczeniach z Shimano XT już więcej nie chcę odczuwać bólu stopy po 5km zjeździ ze skokami i kamieniami, Timy zapewniają odpowiednie podparcie i da się w nich skakać ale jednak na razie mam zbyt przewiewne buty a nie chcę tracić pieniędzy, żeby kupować coś cieplejszego ponieważ zima w Polsce krótka a na platformach można doskonalić technike :)

Timy na razie leżą w szufladzie i czekają na swoją kolej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...