witer26 Napisano 24 Maja 2009 Napisano 24 Maja 2009 Witam Zamierzam zmienić swój amortyzator na coś dobrego posiadam ramę NS SURGE i szukam amorka który nadawał by się do lekkiego DH i do FR wiem ze moja rama jest przystosowana do 140-160mm skoku ale mi się bardzo dobrze jeździ na 160 i takowego szukam mój budżet to 2500 +/- doradźcie coś drugie pytanie - czy znajdę amortyzator dwu półkowy o podobnym skoku? trzecie pytanie - które amortyzatory są lepsze sprężynowe czy powietrzne ? oczywiście jest macie propozycje amortyzatorów w niższych cenach to tez poproszę chodzi mi o głównie dobry sprzęt
BAq Napisano 25 Maja 2009 Napisano 25 Maja 2009 Sprężynowe są to najgorsze jakie Mogą być ;]] A Najlepsze są Powietrzno Olejowe a przed Powietrzno Olejowymi są Powietrzne ;]]
Sel Napisano 25 Maja 2009 Napisano 25 Maja 2009 Czemu sprężynowe są takie "złe" ? Oj ktoś tu się z księżyca urwał Niektórzy wręcz wolą charakterystyke pracy sprężyny.
miskov17 Napisano 25 Maja 2009 Napisano 25 Maja 2009 Sprężynowe są to najgorsze jakie Mogą być Tak tak a słońce kręci się wokół ziemi 1) Wszystko ma swoje +/- 2) Zastosowanie 3) Są gorsze - elastomerowe Także najpierw zastanów się 2 razy przed pisaniem takich stwierdzeń, szczególnie na forum...
patyk Napisano 25 Maja 2009 Napisano 25 Maja 2009 Może ten. Skok regulowany 115-160, na sztywną oś. Do cięższych zastosowań to może sprężyna będzie nawet lepsza, powietrze to przede wszystkim oszczędność na wadze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.