Skocz do zawartości

[Wrocław -> Strzelin]

Regmen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie!

Interesuje mnie trasa na rower do Strzelina z poludnia Wroclawia. Google nie pomaga, przegladanie mapek tez nic nie wyjasnia, bo nie znam natezenia ruchu na poszczegolnych drogach, a szlakow rowerowych nie widze.

Trasa na rower, czyli drogi o bardzo malym natezeniu ruchu, a najchetniej polne. Jezeli ktos juz jezdzil w tamte strony (nie musi byc bezposrednio na Strzelin, ale nadmierny objazd tez mnie nie interesuje), badz ma w glowie ulozona fajna traske, prosilbym o jej przedstawienie.

Pozdrawiam serdecznie!

Napisano

Witam. Ja polecam taką oto traskę:

KLIK

Natężenie ruchu jest dość duże, ale tylko do zjazdu z autostrady, potem mijają Cię sporadycznie osobówki i ciągniki...

Jest też druga opcja, tutaj ruch raczej znikomy. Drogi gdzieniegdzie dziurawe, ale spokojnie da się przejechać. Same asfalty. Po drodze więcej wiosek. Tylko wylot z Wrocławia nieciekawy- jest remont, trzeba przejechać kawałek pod prąd.

KLIK

Pozdrawiam i szerokości ;)

Napisano
z gaju najprosciej, można też przez oławe

Mozna tez przez Warszawe.

KLIK

Natężenie ruchu jest dość duże, ale tylko do zjazdu z autostrady, potem mijają Cię sporadycznie osobówki i ciągniki...

Jest też druga opcja, tutaj ruch raczej znikomy. Drogi gdzieniegdzie dziurawe, ale spokojnie da się przejechać. Same asfalty. Po drodze więcej wiosek. Tylko wylot z Wrocławia nieciekawy- jest remont, trzeba przejechać kawałek pod prąd.

KLIK

Pozdrawiam i szerokości :)

395 to straszna droga. Pobocze jezdni dziurawe albo wybite, mnostwo samochodow, nie mowiac juz o scinaniu zakretow, ktorych jest mnostwo, przez kierowcow. Do twojej drugiej trasy link mi nie dziala, ale ulozylem sobie cos takiego:

Wroclaw -> Bialy Kosciol

Napisano

Ten drugi link pokazywał Twoją trasę.

Ale... ul. Grota Roweckiego - do wiaduktu kolejowego na Borowskiej do wylotu z miasta jest doszczętnie rozkopana. Trzeba dużo cierpliwości.

• 3 tygodnie później...
Napisano

KLIK

Jezdze tamtedy (autem) co najmniej 2 razy w tygodniu, o roznych porach... I tak od 10 lat... Rowerem nie odwazylbym sie... Nateżenie ruchu wcale nie jest sporadyczne... Przynajmniej raz na 2-3 miesiace widze auto w rowie... Ta droga jezdzi sporo osobowek (ludzie jada do i z Wroclawia do pracy, na zakupy)... Do tego dochodza autobusy PKS i prywatne busiki... Do tego mnostwo ciezarowek z ziemniakami (w poblizu fabryka frytek Mc Cain, chyba najwieksza w Europie)... Do tego w okresie prac polowych kupa ciagnikow z przyczepami...

Z mojej praktyki wynika, ze jakakolwiek droga ma oznaczenie EXX na mapie to dla rowerow sie nie nadaje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...