Andrew Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Dzisiaj wybrałem się na czysto rekreacyjną przejażdżkę po mieście. Dojeżdżając do skrzyżowania ścieżki rowerowej z ulicą, mocno zahamowałem przodem, a właściwie mocno nacisnąłem klamkę, bo hamowania to już nie było. Klamka pięknie wbiła się w gripa. Z trudem zatrzymałem się, żeby obejrzeć zacisk - wszystko zalane - klocki, tarcza, amor, opona :D Dojechałem ostrożnie do domu i zdjąłem hebel - okazało się, że puściła uszczelka między dwiema połówkami zacisku. Kiedyś rozbierałem juicy 5 i pamiętam, że był tam maleńki oring. Zna ktoś może wymiary tego oringa?? Hamulec jest na gwarancji, więc zanim go rozbiorę, wolę się upewnić czy lokalny sklep dysponuje częściami zamiennymi. PS. dawno się tyle strachu nie najadłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 23 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Postanowiłem nie naprawiać na własną rękę trefnego juicy i skorzystać z przysługujących mi praw gwarancyjnych a właściwie rękojmi. Jeżeli chcecie zobaczyć, jak wygląda postępowanie reklamacyjne w firmie sparrow-bike.pl - obserwujcie ten temat: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=52201 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.