slowik93 Napisano 22 Maja 2009 Napisano 22 Maja 2009 Witam Chciałbym się dowiedzieć jakie czynności mam wykonać, aby przestawić skok ze 100 na 120 w Darcie 3. Może ktoś już to robił? Pozdrawiam
WojtasGCE Napisano 22 Maja 2009 Napisano 22 Maja 2009 A to jest taka możliwość??? Amortyzatory Rock Shox J'n', gdzie n jest liczba naturalną z zakresu 1-3 miały taką możliwość dzięki podkładkom All Travel. Amortyzatory Dart chyba takiej możliwości już nie miały. Chyba... Mój post jest bardziej pytaniem niż odpowiedzią w tym temacie, ale Darty z tego co wiem już nie były wyposażone w podkładki All Travel i nie dało się w nich zmienić skoku. (???)
Mod Team bogus Napisano 23 Maja 2009 Mod Team Napisano 23 Maja 2009 Według tego co zostało napisane na stronie producenta http://sram.com/en/rockshox/crosscountry/dart/#tab1, nie ma możliwości zmiany skoku w Rock Shox'u Dart. Choć pewnie jak ktoś pokombinuje to skok też zmieni.
slowik93 Napisano 23 Maja 2009 Autor Napisano 23 Maja 2009 Zdaje mi się że jest taka możliwość, nawet w opisie amora przecież są podane skoki 80/100/120. W instrukcji także pisze że można zmienić skok,ale trzeba się zgłosić do serwisu. A ja chciałbym tą czynność sam zrobić, więc może ktoś już to robił?
Mod Team bogus Napisano 23 Maja 2009 Mod Team Napisano 23 Maja 2009 W opisie produktu na stronie producenta nie ma informacji, że ten amortyzator posiada system All Travel, który pozwala na regulację skoku przez przestawienie podkładek w amortyzatorze. Możliwe, że istnieje jakiś inny sposób lub nie jest to uwzględnione na stronie Sram.
WojtasGCE Napisano 23 Maja 2009 Napisano 23 Maja 2009 Zdaje mi się że jest taka możliwość, nawet w opisie amora przecież są podane skoki 80/100/120. Nom. I to oznacza, że możesz nabyć ten amortyzator w trzech wersjach. Ze skokiem 80, 100 albo 120 mm.
Lextalionis Napisano 23 Maja 2009 Napisano 23 Maja 2009 Dokładnie tak jak wyżej... Dart jest produkowany w trzech wersjach ale możliwości późniejszej zmiany już nie ma...
PiTii Napisano 11 Grudnia 2009 Napisano 11 Grudnia 2009 Odświerzam temat, bo mam podobny problem tylko w drugą strone. Potrzebuje skrócić darta (3) ze 100mm na 80-90mm. Chce po prostu zmienić geometrie. Pomyślałem, że mimo wszystko dało by się coś tam w środku poprzycinać i amor by zanurkował o tego cm. Tak naprawde to ostatni centymetr skoku nigdy nawet nie został wykorzystany, dlatego nawet jak miałby pracować tak samo jak przed skróceniem to raczej nie powinien dobijać. Może ktoś ma jakies obeznanie w temacie, bo ja nawet nie wiem jak w środku wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.