Skocz do zawartości

[amortyzator] RS Dart 3- Jak przestawić skok?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym się dowiedzieć jakie czynności mam wykonać, aby przestawić skok ze 100 na 120 w Darcie 3. Może ktoś już to robił?

Pozdrawiam

Napisano

A to jest taka możliwość??? Amortyzatory Rock Shox J'n', gdzie n jest liczba naturalną z zakresu 1-3 miały taką możliwość dzięki podkładkom All Travel. Amortyzatory Dart chyba takiej możliwości już nie miały. Chyba...

Mój post jest bardziej pytaniem niż odpowiedzią w tym temacie, ale Darty z tego co wiem już nie były wyposażone w podkładki All Travel i nie dało się w nich zmienić skoku. (???)

Napisano

Zdaje mi się że jest taka możliwość, nawet w opisie amora przecież są podane skoki 80/100/120.

W instrukcji także pisze że można zmienić skok,ale trzeba się zgłosić do serwisu. A ja chciałbym tą czynność sam zrobić, więc może ktoś już to robił?

• Mod Team
Napisano

W opisie produktu na stronie producenta nie ma informacji,

że ten amortyzator posiada system All Travel,

który pozwala na regulację skoku przez przestawienie podkładek w amortyzatorze.

Możliwe, że istnieje jakiś inny sposób lub nie jest to uwzględnione na stronie Sram.

Napisano
Zdaje mi się że jest taka możliwość, nawet w opisie amora przecież są podane skoki 80/100/120.

Nom. I to oznacza, że możesz nabyć ten amortyzator w trzech wersjach. Ze skokiem 80, 100 albo 120 mm.

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Odświerzam temat, bo mam podobny problem tylko w drugą strone. Potrzebuje skrócić darta (3) ze 100mm na 80-90mm. Chce po prostu zmienić geometrie. Pomyślałem, że mimo wszystko dało by się coś tam w środku poprzycinać i amor by zanurkował o tego cm. Tak naprawde to ostatni centymetr skoku nigdy nawet nie został wykorzystany, dlatego nawet jak miałby pracować tak samo jak przed skróceniem to raczej nie powinien dobijać. Może ktoś ma jakies obeznanie w temacie, bo ja nawet nie wiem jak w środku wygląda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...