siwy21100 Napisano 22 Maja 2009 Napisano 22 Maja 2009 Witam, Zdecydowałem się na zmianę manetek LX na Gripy. I tu zaczyna się problem jakie wybrać. Nigdzie nie znalazłem jasej odpowiedzi które z gripów współpracujących z przerzutkami Shimano są najlepsze. Nie ukrywam ze zależy mi na niskiej masie. Gripy mają współpracować z przerzutkami tył XT Shadow i przód rówież XT. Prosze o pomoc. Z góry dzięki.
Timon92 Napisano 22 Maja 2009 Napisano 22 Maja 2009 Jedyna opcja to Sram Attac albo Rocket. O Sash Quartz jest wiele negatywnyc opini.
siwy21100 Napisano 22 Maja 2009 Autor Napisano 22 Maja 2009 Niestety nie moge nigdzie znaleźć rocketów i attacków odpowiadających mi. Większość jest 3x8 a ja potrzebuję 3x9. A co myślicie o Plasmie ??
Timon92 Napisano 24 Maja 2009 Napisano 24 Maja 2009 http://allegro.pl/item637706508_sram_rocke...e_3x9_nowe.html http://centrumrowerowe.pl/11103062031/Sram..._9/Produkt.aspx
Patriota Napisano 24 Maja 2009 Napisano 24 Maja 2009 Co jest odpowiednikiem X.0? najlepiej prosze podać link
Timon92 Napisano 24 Maja 2009 Napisano 24 Maja 2009 Triggery Attack wyglądają identycznie jak X7 (lub X9 sprzed 2006r). Rockety też jednak są one droższe. Pewnie gripy Rocket też będą lepsze. Chociaż grip Attack wygląda podobnie do X7/X9. W 2009 z tych dwóch został tylko Attack. Sam nie wiem które są lepsze, pewnie te droższe.
Patriota Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Przeszukłame sporo wiekszych sklepów rowerowych i allegro i nigdzie niema gripów Rocket. jak by ktoś widział te gripy to prosze o link.
marsman Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 A co myślicie o Plasmie ?? jakiś czas temu załatwialem dla kolegi. nówki manetki z linkami za 90pln. ceny z Allegro to ja nie wiem skąd się biorą. możesz szukać w sklepach stacjonarnych czasem się jakieś starocie trafiają Przeszukłame sporo wiekszych sklepów rowerowych i allegro i nigdzie niema gripów Rocket. jak by ktoś widział te gripy to prosze o link. no jak jeszcze są to wiem gdzie są
Patriota Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 to tak linczek? Widziałem ceny harfy harryson to 90 zł cos koło tego plus marża cena 180. sklepy niemaja raczej takich manetek bo rzadko schodzą.
marsman Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 no właśnie nie linczek bo były w sklepie stacjonarnym. choć teraz nie pamiętam czy 3x8 czy 3x9. widzialem je w czasach gdy szukałem manetek dla siebie a szukałem 3x8 więc raczej to takie. wtedy wybrałem Attacki. starszy model bez SRS. tańsze, lżejsze również ładniejsze ale to jak kto woli. Attacki chyba by się znalazły. również sklep stacionarny. w wolnym czasie mogę się przejść po sklepach popatrzeć co jeszcze zostało i jak coś pogadamy na PW. chyba że znajdzesz sobie prawą manetke na 9 to lewą masz na allegro za 15pln nówke. może pamiętasz takie stojaki SRAM'a na których prezentował się ich osprzęt?? czasem sklepy mają jeszcze te części. stąd się biorą manetki bez pary. możesz próbować coś złożyć i jeszcze. nie napisałeś do czego Ci te manetki potrzebne. podobno gripy słabo współpracują z shadow'ami. te przerzutki mają za mocną sprężyne czy coś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.