JanStefan Napisano 22 Maja 2009 Napisano 22 Maja 2009 Witam, poszukuję roweru typu trekking za kwotę bliską 1400 pln, rower ma być wytrzymały i dostosowany do mojej wagi (96kg - słyszałem że przy większej wadze, mogą pojawić się problemy z kołami). Jeżeli macie jakąś ciekawą propozycję, która ta nieznacznie przewyższa przeznaczony budżet proszę również zamieścić. Mile widziana argumentacja, dlaczego akurat ten model i ta firma - niestety nie znam się na rowerach - dlatego też zwracam się do Was o podzielenie się wiedzą. Pozdrawiam
mackovv Napisano 24 Maja 2009 Napisano 24 Maja 2009 Ciężko coś polecić konkretnego, bo w tej cenie żaden rower nie będzie miał ma superwytrzymałych obręczy,ale zwróć uwagę na markowe obręcze-dwukomorowe,solidne,(żadne no-name) najlepiej stożkowe co wzmacnia sztywność+przyzwoite,wytrzymałe opony. Jakies lepsze marki niech wchodzą w grę -giant,wheeler,author,kelly's,podstawowe scotty sportster,ew. kross. Przy normalnym użytkowaniu nie powinno być problemów, jeśli będziesz za ostro używał, skakal po krawęznikach,nie zwracał uwagi na dziury itp. to wszystko w tej cenie sie połamie Jesli mówisz o trekkingu z bagażnikiem i blotnikami to po prostu do w.w możesz dokupić i zamontować.
magazynier Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Prosilabym o pomoc w wyborze roweru. Przeznaczenie- kilkudniowe wycieczki z sakwami po ok. 100 km drogi zwykle/polne/sciezki lesne. Cena max 1500 zl (lacznie z dodatko oprzyrządowaniem typu bagażnik błotniki). Chce taki na Kolach 28. Na razie w gre wchodza: http://www.cyclosport.pl/go/_info/?user_id...D-3&lang=pl http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/index.p...mp;prod_id=1209. Ewentualnie unibike voyager. Jaki rozmiar ramy wybrac na 171 cm?(damka) Rowery z pozycja bardziej siedzaca niż pochylona SA dla mnie wygodniejsze, jednak jak się będą sprawowaly na trasie?
amoniak Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Jako ze kiedyś dość sporo jeździłem z sakwami po Polsce to udzielę Ci kilku rad. Radzę rower z klasyczną męska ramą , po prostu mocniejsza. Do Twojego wzrostu rama 18" Powinna być OK co do ceny to może powiem inaczej Kup rower albo z wielobiegową piasta planetarną albo no najmniej na osprzęcie alivio/deore. i nie chodzi tu o tylna przerzutkę ale o korbę i piasty. Dopiero ta grupa gwarantuje zrobienie większego przebiegu z obciążeniem. Niestety ważne są te elementy których prawie nie widać jak suport czy łożyska w piastach. Z tych 2 rowerków co pokazałaś to Herkules ma 7 biegowa piastę ale kompletnie nic nie wiadomo o piastach korbie i wielu innych ważnych elementach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.