Maksiu Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 Witam wszystkich, poważnie się zastanawiam nad kupnem Kony Lanai z rocznika 2008 lub 2009, nie wiem właśnie czy warto, chciałbym żebyście podali swoje recenzje na temat tego roweru. Mam budżet 1200 zł nie wiem może zaproponujecie mi jakiś inny rowerek, który będzie mi długo służył... A co do kony ... Dane Techniczne: Rozmiary ram 14", 16", 18", 20", 22'' Rama (materiał) Kona 7005 Aluminum Butted Amortyzator Suntour XCC-D 63mm Stery Ritchey LB-Plus Korba Suntour CW-XCC-T102 Tarcze 42/34/24 Suport CH Pedały Xerama SP-941S Łańcuch KMC Z-72 Kaseta Shimano HG30 (11-32, 8spd) Przerzutka przednia Shimano Tourney Przerzutka tylnia Shimano Altus Manetki Shimano EZ-Fire Integrated Kierownica Kona Riser Mostek Kona Control Chwyty Kona Mooseknuckle Hamulce Tektro M530 Klamki hamulcowe Shimano EZ-Fire Integrated Przednia piasta Formula Tylnia piasta Formula Szprychy Stainless 14g Opony Kenda K-922 26 x 1.95 Obrecze Rigida Cyber 10 Siodełko WTB Speed V Sport SE Sztyca Kona Thumb Zacisk podsiodłowy Kona QR Kolor Blue/White/Black To są dane techniczne Kony Lanai z rocznika 2008. Wszystkim którzy mi pomogą w dokonaniu wyboru serdecznie dziękuje z góry http://allegro.pl/item637584020.html jeszcze coś takiego upatrzyłem
blaze Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 Za taką cenę poczekaj i poszukaj czegoś na allegro. Poza tym do czego ci będzie służył? Ja sam mam ten model z 2006 roku, choć bardzo lubię ten (teraz całkiem inny) rower, za ramę która jest fajna choć brzydka jak noc, to wiele z niego nie zostało tylko rama, sztyca, siodło (świetne choć turystyczne wtb), kierownica, stery oraz jako rezerwowe obręcze. Wg. mnie Kona w niższych modelach nie ma nic godnego do zaoferowaniach, w tym modelu są badziewne pedały, obręcze, przerzutki, widelec i środek suportu. Naprawdę poszukaj na Allegro lub coś zobacz ofertę Krossa lub Unibike, jest wiele lepszych rowerków nawet za tę cenę. Chyba, że jak ja chcesz przez dwa lata bawić się w montowanie nowego roweru, ja kupiłem swojego za 999 plnów bo chciałem w końcu na czymś pojeździć. Pozdrawiam p.s. A tak na marginesie to poczytaj wątek pod twoim, masz tam polecany rower Schwinn Mesa bardzo fajny i udany rower za ok 1000 pln.
pawel1315 Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 http://allegro.pl/item634252696_kross_najl...ull_alivio.html ciekawa propozycja były takie same tylko że z amorem xcr i o 50 zł tańsze ale chyba już nie będzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.