Ozzi811 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 W PZU ubezpieczenie obejmuje odszkodowanie od rabunku ale musisz mieć co najmniej dwóch świadków zdarzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Wartość zrabowanego roweru na jakiej zasadzie szacują? Na podstawie rachunku ze sklepu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzi811 Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Tak musisz mieć rachunek za rower. Tak mi powiedzieli w ubezpieczalni jak ubezpieczałem mieszkanie i piwnicę gdzie trzymam rower. Żeby dostać odszkodowanie muszę mieć rachunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Może i jest rachunek za rower ale jakieś części ktoś może powymieniać na droższe i rower jest więcej warty. Trzeba pokazywac rachunek za kazda część? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzi811 Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 No właśnie tutaj się nie zagłębiałem bo w swoim jeszcze nic nie wymieniałem. Ale myślę że jak masz wszystko udokumentowane to powinni za to też zwrócić kasę, chociaż nie wiadomo jak wtedy rozliczą cenę roweru i nowych części. Postaram się dowiedzieć dokładnie i dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Tak mi powiedzieli w ubezpieczalni jak ubezpieczałem mieszkanie i piwnicę gdzie trzymam rower. Ubezpieczenie obejmuje też włamanie do piwnicy i kradzież roweru z niej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzi811 Napisano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Tak obejmuje właśnie taką kradzież bo głównie na tym mi zależało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Napisano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Tak obejmuje właśnie taką kradzież bo głównie na tym mi zależało.A jeśli rower stoi w nie ubezpieczonym garażu, to co wtedy? Warunek nakazuje aby rower był zamknięty, nie ważne czy nieruchomość jest ubezpieczona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzi811 Napisano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Myślę, że nieruchomość musi być ubezpieczona. To ubezpieczenie mieszkania zawiera to, że wszystkie dobra, które są w mieszkaniu i piwnicy są ubezpieczone od kradzieży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 mi bez problemu oddali kasę z ubezpieczenia mieszkania jak mi rower przez okno w piwnicy?! najlepsze było, że na paragonie widniała kwota katalogowa, a ja dostałem rabat ale odliczyli mi % za to, że rowerek był używany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Z mojego roweru oryginalna została tylko rama, więc na jakiej zasadzie oszacują wartość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupazkota Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Jak ja się cieszę nie mając waszych problemów! 1. Najbliższą ścieżkę rowerową mam jakieś 5km od domu.(ścieżka ma długość ~2km) 2. Na śląsku są tak roz*ebane ulice, że olej to pełen luksus. 3. Rower trzymam w domu.. Mnie natomiast nieludzko w*urwiają kierowcy, szczególnie komunikacji miejskiej. Odkąd natomiast mają te kamery z tyłu, już dwa razy "przyhamowali" mnie zderzakiem z 65km/h do 40km/h. Na prostej, pustej drodze, bez świateł czy skrzyżowań. Tirowcy są bardziej tolerancyjni, ale troszkę hardcore jeździć za tirem ze zwykłymi v-brakeami i slickami 38mm.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 to nie jedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kluseczkowaty Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 2. Na śląsku są tak roz*ebane ulice, że olej to pełen luksus.(...) już dwa razy "przyhamowali" mnie zderzakiem z 65km/h do 40km/h. Może to i lepiej że Cię przychamowali, biorąc pod uwage stan śląskich ulic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Z mojego roweru oryginalna została tylko rama, więc na jakiej zasadzie oszacują wartość? Heh no i jestem w podobnej sytuacji rower kupiłem za 1799 zł bodajże; zostały z niego: same obręcze, rama, tylna przerzutka i gripy, no i w tej chwili rower aktualnie mógł wejść na wartość 6 tyś zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.