jawor121 Napisano 20 Maja 2009 Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Siema, no więc przymierzam się do zakupu nowego roweru jako że stary mi ukradli.Rower będzie używany i w mieście i w lesie,chciał bym też popróbować trochę stuntu.Tak więc rower powinien być dość uniwersalny,zależy mi żeby nie był zbyt ciężki ale jednocześnie w miarę wytrzymały.Znalazłem kilka rowerów które mi się podobają: Kona Cinder Cone 2009, Trek 6500, Orange G2, GT Avalanche 1.0 2009. Zaznaczę tylko że sprzęt będzie w Uk kupowany i sprowadzanie z Pl nie wchodzi raczej pod uwagę no chyba że by był z allegro bo można się czasem dogadać ze sprzedającym i przesyłka nie wyniesie aż tak dużo. Drugą opcją było złożenie roweru samemu,miał bym na niego ok 600funtów(3000zł).Czytałem trochę i wydaje mi się że za taką kaskę można coś już złożyć.Niestety znam się na tym średnio,tzn rower złożyć umiem ale komponentów dobrać raczej nie.Jeśli to lepsza opcja to może ktoś pomoże i podpowie początkującemu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 21 Maja 2009 Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Mała podpowiedź celuj w lekką i dobrą ramę/później widelec/koła a dopiero reszta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 21 Maja 2009 Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 W decathlonie mają dobre rowerki cena/jakość http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-8-2-34975917/ jest leciutki i myślę, że już nie trzeba w niego inwestować Rama lekka, amor też, dobry osprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor121 Napisano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Dethalona znalazłem w Uk za 800f,to trochę jednak zbyt drogo jak na razie.Czy model 8.1 też by sie nadał bo on sporo taniej jest?Waży 12.6 kg rama L czyli idealna dla mnie chyba. @Sel,tak myślałem żeby w lekką rame celować ale znam się na tym średnio i nie wiem co jest dobre i dość tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 23 Maja 2009 Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Giant XTC Scott Scale Cube Acid ? Kross Level A8 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor121 Napisano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Ten Cube mi się spodobał,znalazłem wersję z 2008 w dobrej cenie.Waży 12,6kg więc lepiej niż dobrze,jego specyfikacja to: Frame Alu Lite 7005 double butted, RFR-Geometry Sizes 16”,18”,20”,22” Forks Rock Shox Dart 3, 80mm, Poploc Headset Ritchey Logic OE semi-integrated Stem Ritchey OE Handlebars Ritchey OE Derailleur Shimano Deore XT Shadow Levers Shimano Deore LX Changers Shimano Deore Rapidfire-Plus Brakes Shimano M485, Hydraulic Disc Brakes Crankset Shimano M442, 44x32x22, 175mm, Octalink Cassette Shimano HG50 11-32, 9-sp Chain Shimano HG53 Rims Rigida Sphinx disc Hubs Shimano Deore Disc M535 Tyres Schwalbe Smart Sam 2.1 Pedals Fasten Alu Seat Scape Active 4 Seatpost Scape Light Weight 12.6kg Czy te komponenty będę dobre i w miarę wytrzymałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor121 Napisano 25 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Temat nieaktualny niestety ponieważ nie styknie mi raczej kasy,musiał bym czekać,a średnio mi sie chce bo chciał bym już bike kupić.Będę czegoś tańszego szukał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 25 Maja 2009 Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Rower będzie używany i w mieście i w lesie,chciał bym też popróbować trochę stuntu. Co to jest "ten "stunt"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor121 Napisano 25 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 "Stunt" to różne tricki wykonywane na rowerach/motorach itp. Znalazłem aukcję na ebay'u,rower Kona Caldera.Link, cena wydaje się być dobra jak na razie.Napisane jest że rower jest 3-4 letni, gość jest z mojego miasta i jutro lub pojutrze jadę go obejrzeć.Chciałem się zapytać czy wogóle warto się interesować jeśli cena będzie w miarę dobra.Jest to albo 2005 albo 2006 rok,znalazłem ich specyfikację i wydaja się dobre być: 2005: Materiał ramy: Kona 7005 Butted aluminium Widelec: Marzocchi EXR Pro Tłumik: - Skoki: 100 mm/- Rozmiary: 14/16/18/19/20/21" Stery: STS ahead Mostek: Truvativ XR Kierownica: Truvativ LE Riser Pozostałe: Sztyca: Kona Thumb Siodełko: WTB Pure V Sport Piasty: KK Disc/Shimano FH M-475 Disc Obręcze: Sun DS2-XC Opony: Tioga Red Phoenix 26"x2,0" Manetki: Shimano Deore rapidfire, 27-biegowe Przerzutka przód: Shimano Deore Przerzutka tył: Shimano XT Dźwignia hamulca: Hayes HFX-9 XC, hydrauliczne Hamulce: Hayes HFX-9 XC, hydrauliczne, tarczowe Korby: RaceFace Ride ISIS, 44-32-22 Środek suportu: RaceFace SRX ISIS Pedały: Shimano PD-M505, zatrzaskowe Tryb/łańcuch: Shimano Deore 11-32 z./Shimano CN-HG53 2006: Waga: b.d. Materiał ramy: aluminium 7005, cieniowane Widelec: Marzocchi MZ-2 Tłumik: n.d. Skok przód: 100 Skok tył: n.d. Rozmiary: 14/16/17/18/19/20/22" Stery: STS Mostek: WTB CXC Kierownica: WTB CXC Riser Geometria (dla rozmiaru 17"): Pozostałe: Sztyca: WTB CXC Siodełko: WTB Pure V Sport Piasty: KK Disc/Shimano FH-M475 Disc Obręcze: Sun Black Eye Opony: Nokian NBT, 26x2,1" Manetki: Shimano Deore, 27-biegowe Przerzutka przód: Shimano Deore Przerzutka tył: Shimano Deore XT Dźwignia hamulca: Hayes Hamulce: Hayes HFX-9 XC, hydrauliczne, tarczowe Korby: Truvativ Blaze ISIS, 44-32-22 z. Środek suportu: Truvativ ISIS Pedały: Shimano PD-M505 Łańcuch: Shimano CN-HG53 Kaseta: Shimano Deore, 11-32 z. Zastanawiam się czy warto się tym interesować z myślą o odchudzeniu w przyszłości?Ponoć obecnie rower waży trochę ponad 13kg czyli już nieźle jak dla mnie,wymienił bym kierownice,opony i detki jak się zużyją no i w przyszłości bardziej kosztowne rzeczy. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.