Skocz do zawartości

[Gdańsk] objazd trasy

matmod

Rekomendowane odpowiedzi

Dalej wydaje się trochę bardziej płasko, niż w części pierwszej.

Co do problemów :D ma ktoś czarne szprychy Mavica na zbyciu (sztuk trzy) :D

Aż tak szaleliście :P Pytaj albo na wysepce koło Galerii Bałtyckiej(50m od esc.pl), albo w Buga Sport na Kartuskiej(300m od skrzyżowania z Rakoczego). Wykosztujesz się, bo za sztukę chyba 14zł sobie liczą :)

• 2 tygodnie później...

Pytanie do tych co znają, tamte tereny.

Jak solidnie popada oraz w trakcie deszczu to da radę jechać czy robi się takie błoto, że rower trzeba pchać?!

Jeśli już jest takie błoto nieumożliwiające jazdę, to czy są to spore odcinki np. po kilka km czy zaledwie kilku metrowe?!

Zamierzamy z kolegą sobie pojeździć na skandii ale jeśli przez większość czasu będzie trzeba prowadzić brykę to zastanawiamy się czy jest w ogóle sens, bo rower jest do jeżdżenia a nie prowadzenia :)

Wiem z własnego doświadczenia, np. rok temu w Kadynach tak solidnie popadało, że przez większość zawodów niestety z rowerem się prowadziliśmy, gdzie po godzinie czegoś takiego miałem już dosłownie dość wszystkiego. Zbrzydł mi cały wyścig, cała otoczka, nawet roweru nie chciało mi się czyścić itp.

Natomiast w tym roku w Warszawie na Mazovii, pomimo deszczu jechało się cały czas (jeden kawałek, około 300m trza było prowadzić furę). Pomimo wody, błota na sobie i rowerze dojechałem zadowolony i dobrze wspominam cały wyścig.

Stąd moje pytanie

:voodoo:

Trasa jest przejezdna nawet przy mocnym deszczu. Podłoże jest twarde a błoto płytkie. Koła i napęd sie nie zalepiają (podkreslam koła a nie opony). Błotniste odcinki zdarzają sie w dolinach długosci około 100m, ale i tak w większosci są to kałuże niz cięzkie błoto. Ogólnie warunki są bardzo przyjazne do jazdy nawet przy deszczu. (Ja trenuje tu z powodzeniem w zimie) Dla mnie osobiscie warunki do MTB w trójmiejskich lasach są jedne z lepszych w Polsce. Gorąco polecam i zapraszam do Gdańska.

Single zaczynają sie na około 10km. Pamiętac jednak należy że ten maraton to kółka do wykręcenia odpowiednia dla mini 1 runa, medio 2 rundy, grand 3 rundy. Najwięcej miejsca do wyprzedzania jest własnie na 0-10km, ale na pozostałej trasie też go nie brakuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...