matmod Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam, Czy ktoś z forumowiczów chciałby objechać trasę maratonu w weekend 23-24 maja? Oczywiście spacerkiem . Znam drugą połowę trasy, chętnie poznam pierwszą część. pozdrawiam mat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmar Napisano 20 Maja 2009 Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam, matmod, jeżeli masz licznik z altimetrem, to przejedź trasę maratonu i podaj sumę przewyższeń na Forum - zweryfikujemy to co podają w opisie trasy organizatorzy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matmod Napisano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Nie mam ale postaram się pożyczyć jakiś sprzęt od znajomych. To, co jest napisane na stronie jest błędne. Na pewno powinny być jeszcze zera na końcu:). A i tak wtedy wysokość mi się nie zgadza tak 'na oko' MINI to wg mnie minimalnie około 500 metrów przewyższenia. Nie ma długich podjazdów ale charakter trasy to góra-dół-góra-dół-góra-dół-góra-dół-góra-dół-góra-dół ... Bez danych z pomiarów nie chce się wypowiadać ale już kilka razy jeździłem po częściach trasy z różnymi 'miernikami'. MEDIO i GRAND FONDO to odpowiednio 2x i 3x ta wartość. Jak będę znał dokładnie dam znać. pozdrawiam mat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 20 Maja 2009 Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Byłem dziś na trasie, przewyższenie z polara wyszło 633m, w zeszłym roku na medio wyszło dokładnie 635, trasa ma być ta sama więc mniej więcej wiadomo że płasko na pewno nie będzie Wg moich obliczeń na Grand Fondo wyjdzie 107km, jak będzie sucho czołówka pojedzie ze średnią 26 - 27km/h , więc szykuje się porządny maraton, prawie 4h dla czołówki i 1900m przewyższenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molus Napisano 21 Maja 2009 Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Byłem dziś na trasie, przewyższenie z polara wyszło 633m, w zeszłym roku na medio wyszło dokładnie 635, trasa ma być ta sama więc mniej więcej wiadomo że płasko na pewno nie będzie Wg moich obliczeń na Grand Fondo wyjdzie 107km, jak będzie sucho czołówka pojedzie ze średnią 26 - 27km/h , więc szykuje się porządny maraton, prawie 4h dla czołówki i 1900m przewyższenia. Jeśli MEDIO wyszło 635m (2 pętle), to niby czemu Grand Fondo ma mieć 1900m (3 pętle)? Coś mi tutaj w Twoich obliczeniach nie pasuje. Według mnie GF powinno mieć około 1000m. Chyba, że 635m to wynik z jednej pętli wtedy OK, ale MEDIO musiałoby mieć przy takim założeniu 1270m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matmod Napisano 21 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Zeszłoroczne MEDIO to tegoroczne MINI . Sławek mierzył zeszłoroczne MEDIO pozdr mat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molus Napisano 21 Maja 2009 Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Zeszłoroczne MEDIO to tegoroczne MINI . Sławek mierzył zeszłoroczne MEDIO pozdr mat. Czyli: MINI 635m MEDIO 1270m GRAND FONDO 1905m A Orgi jak zwykle przekazują nam bzdety . Kopiują to co było w zeszłym roku i mają nas w d...e (nie znalazłem odpowiednie emotikony ). Ciekawe czy na Tour de Pologne info o trasach jest tak samo profesjonalnie przygotowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elfilippe Napisano 21 Maja 2009 Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Witam, objazd trasy fajna rzecz, ale zastanawiam się czy maratonowy żółtodziób też mógłby się z wami zabrać? Pozdrawiam, Filip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matmod Napisano 21 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ja też jestem maratonowym żółtodziobem, więc nie widzę problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 21 Maja 2009 Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 To i ja dołączam do klubu żółtodziobów Jak będzie wypad w ten weekend to w ostateczności jakoś mogę się zorganizować tylko dajcie znać na dzień wcześniej gdzie i o której. Poza mną może jeszcze 2 osoby z forum pojadą, więc będzie jeszcze raźniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodnik88 Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 To i ja się dołączę i chętnie poznam ludzi z forum Najlepiej byłoby w sobote lub niedziele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matmod Napisano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Pasuje Wam jutro (sobota 23.5.2009) popołudniem (16-17)? Spotkanie przy zajeździe 'Oliwka'?:> Aha i żeby nie było wątpliwości ... Nie znam całej trasy. Znam tylko druga połówkę - od okolic Matarni. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Mi o każdej porze pasuję, więc może i być ta 16 pod OliVką. Tylko mam nadzieje, że nie będziemy szaleć po lasach, bo mi się suport z lekka odkręcił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matmod Napisano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Ok, a więc jutro 16 pod 'Oliwką' pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodnik88 Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Ja tez będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca_Sopot Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 a z ciekawości też wpadnę. tylko czemu tak późno? nie lepiej koło 12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matmod Napisano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Później jest lepsze światło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Dałby ktoś radę na jutro przywieźć ze sobą pompkę do amortyzatorów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca_Sopot Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 pompkę zawsze woże nadal proponuję wcześniejszą godzinę - 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Jak wozisz zawsze do amorków to świetnie W sumie mając do wyboru 16, a 12- lepiej 12, bo tak jeszcze zostaje cały wieczór To co ludziska, po drugim śniadaniu o 12 jedziemy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elfilippe Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Hej, mi 12 pasuje, ale nie wiem czy zmiana godziny spotkania o tej porze nie zostawi kogoś kto przyjedzie na 16 samemu sobie. Takie moje dwa grosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matmod Napisano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Mi też wszystko jedno ale przedmówca ma rację. Poza tym i tak do wieczora trochę czasu zostaje. mat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca_Sopot Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 zdecydowanie popieram godzinę 12stą i o tej zamierzam się na rower wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtR Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 To i ja się przyłączę To jak na 12? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 12.00, Oliwa- zajazd pod OliVką- jak się jedzie do Zoo to po lewej zaraz koło parku i rzeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.