matthewgray Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Chcę kupić rękawiczki ale nie wiem jaki dobrać rozmiar. Przeszukałem i przeczytałem chyba wszystkie wątki w których była o tym mowa, ale nigdzie niema jednoznacznej odpowiedzi. Znalazłem w internecie kilka stron gdzie można sobie obliczyć rozmiar na podstawie rozmiarów ręki: Klik1 Klik2 Licząc wyszło mi w najszerszym miejscu jakie tylko jest na ręce 22cm. Wg tabeli powinienem wziąć M (20-22cm). Pisząc do jednego ze sprzedawców na allegro odpisał mi że obwód dłoni mierzy się na wysokości kostek czterech palców i wg wyniku: 22cm to rozmiar XL, 20cm- rozmiar L (Pytanie dotyczyło tych rękawiczek: klik) W tym przypadku wyszło mi 21cm, czyli wg. niego powinienem wziąć L albo XL co w zupełności nie pokrywa się z wynikami obliczonym z w/w linków. Tutaj też nie wiem które by ewentualnie wziąć bo jestem po środku, czy L nie będzie za mała, a XL za duża. Już kompletnie nie wiem co o tym myśleć i na jakie ewentualnie się zdecydować. Może ktoś z was coś poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 19 Maja 2009 Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Butow i rekawiczek nie kupuje sie na Allegro. Mozesz sobie obliczyc rozmiar reki, ale czy sprzedawca bedzie podawal rozmiar obliczony tym samym systemem? Nie masz na to zadnej gwarancji. Najlepiej isc do sklepu i przymierzyc, letnie rekawice powinny byc dokladnie dopasowane, a jesienno-zimowe lekko luzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 mimo, że nie mam jakiś dłoni artysty ro zazwyczaj biorę s-ke lub m-ke lubię obcisłe rękawiczki a takie kupione które leżą idealnie to po paru jazdach rozciąga się i już nie jest tak różowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 24 Maja 2009 Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Butów (i kasków!) rzeczywiście na allegro bym nie kupował, ale rękawiczki kupowałem już kilkakrotnie. Wystarczy znać swój rozmiar. Zwykle są elastyczne, a idealne dopasowanie MZ nie jest tak istotne jak w przypadku obuwia czy kasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Kupowac mozna, wystarczy tylko przed zakupem na Allegro przymierzyc w sklepie rozmiar modelu ktory nas interesuje Ja tak robie i zawsze pare zlotych zostaje w kieszeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lion Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Pisze tu bo nie chce zakładać nowego temuatu. Chce kupić sobie rękawiczki ziener chess tylko nie wiem jaki rozmiar mam wybrać. Byłem w rowerowy i przymierzyłem rękawiczki i wyszło że mój rozmiar to XL a na stronie której kupuje jest inny podział rozmiarowy (7.8,8.5,9.5,10.5) i za bardzo nie wiem który wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 A przymierzałeś te ziener ches czy innego producenta? Bo rozmiar rozmiarowi nie równy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lion Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Tak te. Tylko ze u mnie w miescie jest rowerowy w ktorym sie nie oplaca kupowac dlatego przez neta chce kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Najlepiej pójść do sklepu i poprzymierzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Najlepiej pójść do sklepu i poprzymierzać. Byłem w rowerowy i przymierzyłem rękawiczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 ja kupowałem kilkakrotnie rękawiczki przez internet - bardzo dobrze dobrałem rozmiar obwód dłoni 20cm rozmiar M. ale niestety różne firmy maja rózne rozmiary:-( ale zawsze można odmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.