Skocz do zawartości

[Rękawiczki] Jak to jest w końcu z rozmiarami ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić rękawiczki ale nie wiem jaki dobrać rozmiar. Przeszukałem i przeczytałem chyba wszystkie wątki w których była o tym mowa, ale nigdzie niema jednoznacznej odpowiedzi.

Znalazłem w internecie kilka stron gdzie można sobie obliczyć rozmiar na podstawie rozmiarów ręki:

Klik1

Klik2

Licząc wyszło mi w najszerszym miejscu jakie tylko jest na ręce 22cm. Wg tabeli powinienem wziąć M (20-22cm).

Pisząc do jednego ze sprzedawców na allegro odpisał mi że obwód dłoni mierzy się na wysokości kostek czterech palców i wg wyniku:

22cm to rozmiar XL,

20cm- rozmiar L

(Pytanie dotyczyło tych rękawiczek: klik)

W tym przypadku wyszło mi 21cm, czyli wg. niego powinienem wziąć L albo XL co w zupełności nie pokrywa się z wynikami obliczonym z w/w linków. Tutaj też nie wiem które by ewentualnie wziąć bo jestem po środku, czy L nie będzie za mała, a XL za duża.

Już kompletnie nie wiem co o tym myśleć i na jakie ewentualnie się zdecydować. Może ktoś z was coś poradzi.

Butow i rekawiczek nie kupuje sie na Allegro. Mozesz sobie obliczyc rozmiar reki, ale czy sprzedawca bedzie podawal rozmiar obliczony tym samym systemem? Nie masz na to zadnej gwarancji. Najlepiej isc do sklepu i przymierzyc, letnie rekawice powinny byc dokladnie dopasowane, a jesienno-zimowe lekko luzne.

• 4 tygodnie później...

Pisze tu bo nie chce zakładać nowego temuatu.

Chce kupić sobie rękawiczki ziener chess tylko nie wiem jaki rozmiar mam wybrać.

Byłem w rowerowy i przymierzyłem rękawiczki i wyszło że mój rozmiar to XL a na stronie której kupuje jest inny podział rozmiarowy (7.8,8.5,9.5,10.5) i za bardzo nie wiem który wybrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...