Lettuce Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Witam. Jestem nowy na forum więc witam wszystkich ! . W wakacje będę pracował jako rozwoziciel pizzy więc muszę sobie kupić rower. Kompletnie się na tym nie znam więc proszę Was o pomoc. Mogę na to przeznaczyć maks 500zł. Rower nie musi być nowy, ważne, żeby był w miarę wytrzymały i nie rozpadł się niespodziewanie. Wiem, że za 500zł nie będzie cudów, ale nie wymagam tego. Może być jak najprostrzy byle wytrzymał 2 miesiące kursowania po mieście. Jeżeli to ważne to jestem chłopakiem, mam ok 170cm wzrostu. Czy za tą cenę da się kupić coś w miarę sensownego ?? Rower ma wytrzymać całe wakacje jeżdżenia dzień w dzień po 8 godzin, później i tak go zapewne sprzedam i kupię coś lepszego, więc nie wymagam niczego innego poza wytrzymałością . Jeżeli był kiedyś poruszany taki temat to przepraszam, ale jestem na tym forum dopiero od 20 minut więc nie jestem w stanie przetrząsnąć całego forum w poszukiwaniu odpowiedzi a forum jest bardzo duże i sprawa dosyć pilna bo najpóźniej w połowie czerwca muszę już coś kupić. Pozdrawiam
nabial Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 single speed, najl ostre kolo, hamulec tylko z tylu - na lekkim 8h mniej bolesnie zleci zebys czasem nie kupowal jakiegos fulla mtb!
lajtspid Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Ostre koło dla kogoś kto "kompletnie się na tym nie zna"? Poza tym w lato? Na kiego grzyba? Singlespeed ze starej szosy, lub nawet mieszczuch z torpedo będzie idealnym rozwiązaniem.
Lettuce Napisano 19 Maja 2009 Autor Napisano 19 Maja 2009 Nie no jakiegoś wypasionego, naładowanego bajerami nie kupie bo z takim budżetem to nawet w biedronce nic nie znajdę A nie moglibyście mi podać np. konkretnych modeli jakichś rowerów, lub linków do aukcji ?? Bo szczerze mówiąc to nie rozumiem zabardzo tych terminów używanych przez ludzi obeznanych w temacie
nikodem Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 ja bym przy tak skromnej kasie i zakładając, że rower i tak idzie później do kasacji kupił bym używkę np. http://www.allegro.pl/item640400951_giant_...st_suntour.html lub szukał okazji w "szosowe" na allegro radzę się przejść na jakąś giełdę w twojej okolicy może coś fajnego się trafi
Mefisto Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 Ten giant pójdzie jeszcze w górę.. Ja bym kupił coś najprostszego. Np. jakiegoś starego Rometa, najlepiej na 28" kołach z torpedo (coś w tym stylu: http://tnij.org/dfkn - jestem przekonany, że wytrzyma wiecej niż współczesne "górale" w tym przedziale cenowym). Ewentualnie za "zaoszczędzone" pieniądze kup sobie jakieś porządne siodełko, co by te 8h mniej boleśnie upłynęło
Lettuce Napisano 20 Maja 2009 Autor Napisano 20 Maja 2009 Dzięki wielkie za pomoc, teraz wiem już czego szukać Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.