Tadziuu Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Witam ! Zastanawiam się właśnie nad jedną rzeczą. Otóż posiadam teraz koło na Singletracku, który ma 31m szerokości. Opona na niego założona to Kenda NPJ 2.10. Wczoraj zamówiłem nowe koło i obręcz o szerokości 33mm. No i tu stawiam pytanie... O ile Zwiększy się szerokość opony po zwiększeniu szerokości obręczy o 2mm ?? Oczekuje szybkiej odpowiedzi, jest mi to bardzo potrzebne ^^. Dzięki i pozdrower.
Mod Team Puklus Napisano 19 Maja 2009 Mod Team Napisano 19 Maja 2009 Proste o 1mm z kazdej strony Jezeli chodzi o szerokość uzyteczna opony czyli bieznik to nic sie nie zmieni. Ciągle to bedą opony 2.1"
Tadziuu Napisano 19 Maja 2009 Autor Napisano 19 Maja 2009 No spoko... tyle, ze jak mialem jeszcze oponki Tioga factory DH i na przedzie mialem jakas wąską obręcz, a na tyle mialem blizzarda to jak na tyl zalozylem factory dh 2.35 a na przod 2.5 to byly tak samo szerokie ... To nie wiem jak z tym wreszcie ^^...
Mod Team Puklus Napisano 20 Maja 2009 Mod Team Napisano 20 Maja 2009 No wiesz przy roznicy 2mm nie bedzie zmioany, przy ponad 10mm no juz na pewno, koło bedzie sie zachowywac inaczej. Niewiem czy mierzyles np. suwmiarką to ową szerokość ?? Bo na oko faktycznie moze sie wydawać ze jest jakby szersza ale bierznik sie przeciez nie rozciągną. Jedyne co sie zmienia to szerokość opony przy obreczy i to moze dlatego wydawała ci sie jak by o kilka rozmoarow wieksza, pełniejsza taki swoisty balon.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.