DC Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 to tam są podjazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Mam wpaść na szosie czy MTB? Ile tam jest asfaltu, a ile terenu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Jakieś 50/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio8 Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Ja bede na pewno na 36 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 28 Maja 2009 Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Ja bym na szosie nie ryzykowała. Tym bardziej że niestety pogoda jednak nie będzie zbyt życzliwa dla bikerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolewicz Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Ja też się wybieram ale decyzja zapadnie jutro rano bo zależy to od pogody:) Z mapki wygląda że trasa jest dość prosta? Może ktoś napisać coś więcej. Z przodu pojadę raczej na semislicku:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Ja też się wybieram ale decyzja zapadnie jutro rano bo zależy to od pogody:) Z mapki wygląda że trasa jest dość prosta? Może ktoś napisać coś więcej. Z przodu pojadę raczej na semislicku:P niech popada i życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Opis trasy ze strony organizatora: Trasa łatwa technicznie, szybka, odcinkami posiada charakter interwałowy.Trasa wiedzie praktycznie przez teren całego Parku. W kilku punktach przekracza tory kolejki wąskotorowej oraz drogę z ograniczonym ruchem samochodowym (UWAGA !). W kilku miejscach krzyżuje się z węzłami ruchu pieszego (szczególna ostrożność!!!). Cała trasa będzie oznaczona strzałkami umieszczonymi na drewnianych słupkach przy trasie lub na drzewach oraz taśmami. Trasę zabezpieczać będzie kilkudziesięciu sędziów. Na trasie znajduje się 1 bufet regeneracyjny. Długość: MINI 17,9 km, (suma podjazdów 217m) MEGA 35,8 km (2 pętle Mini), (suma podjazdów 434m) GIGA 53,7 km (3 pętle Mini), (suma podjazdów 651m) Stopień trudności: Trasa łatwa technicznie, z kilkoma odcinkami wymagającymi dużej uwagi i koncentracji, 90% nawierzchnia asfaltowa, 10% ścieżki w lesie. Na krótkich odcinkach korzenie, zniszczony asfalt, kamienie. Start i Meta przy "Kapeluszu" Wjazd na dystans Mega i Giga bezpośrednio przez Metę. Zalecany sprzęt: * rower górski (rowery szosowe, turystyczne, dziecięce i miejskie nie nadają się do pokonania trasy wyścigu lub mogą łatwo ulec zniszczeniu) * opony typu semi-slick (tzn z mało agresywnym bieżnikiem) w naszej ocenie najlepiej się nadają. Każdy inny rodzaj opon również umożliwia pokonanie trasy. Nie rozumiem wybierania na mokre warunki semislicka na przód - jeśli już, to na tył, przód powinien zapewniać lepszą przyczepność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Ale leje u mnie, aż się odechciewa jeździć Ale czekałem cały rok na ten wyścig, więc nie mam wyjścia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saucio Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Twardym trza być, a nie miętkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 jednak nie slicki. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanar89 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Chciałem jechać popatrzeć, ale pogoda skutecznie mnie odstraszyła powodzenia startującym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 To ja pierwszy 13 open Giga i 11 M2 Ostatecznie może się coś zmienić, ale to najwyżej o jedną pozycję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolewicz Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Dało radę na semislicku z przodu, choć chwilami było ślisko:) Fajna impreza:) Gdyby ktoś miał jakieś fotki to podsyłajcie linki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiill Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Jak dla mnie na pierwszą tego typu imprezę wrażenia b. miłe Na pierwszym kółku się obijałem trochę, na drugim stwierdziłem, że jednak mogę dokręcić - 30 open Mega i 13 w swojej kategorii wiekowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Interesuje mnie pierwsza trójka z GIGA i MEGA, poinformuje mnie ktoś? Chciałbym sprawdzić jaki poziom był tych zawodow:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srebrny ford Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Wyniki dostępne są tutaj http://www.online.datasport.pl/results26/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saucio Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Dystans MEGA w open 7. W mojej kategorii wiekowej 6. Impreza dość dobrze zorganizowana. Dzięki temu deszczykowi zrobiło się nieco ciekawiej ale czerwona cegła jest straszna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cusek Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Dla mnie dobrze zorganizowane, trasa oznaczona, stali sędziowie duży plus. Fakt czerwona kostka porażka, podpórka tam zaliczona, Zjazdy trudne technicznie przez błoto podjazdy posobnie. W takich chwilach ciesze się że mam 2.25 opony. Rezultat 24 w Mega Open W M1 Trzeci. Czas: 1:26:36 Wie ktoś ile było ludzi na Mega w M1? I czy da się gdzieś sprawdzić między czasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Dzięki za wyniki, szkoda że nie pojechałem, bo na mega spokojnie można było wygrać w generalce. Ale przynajmniej jestem wypoczety na jutro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Mini Open 21 M1 7 miejsce Gdyby nie 2 drifty zakończone podpórką mogłoby byc lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Moje dwa drifty skończyły się asfaltem Ale fajnie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 To ja pierwszy 13 open Giga i 11 M2 Ostatecznie może się coś zmienić, ale to najwyżej o jedną pozycję Mała poprawka 13 GIGA i 12 w M2 Na szczęście obyło się bez gleby Szkoda, że nie założyłem sobie okularów, bo ten syf naleciał mi do oczu i teraz mnie całe pieką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Moje pierwsze w życiu zawody Mega open: 62 K1: 6 Gleb: 0 Błotko było genialne Oprócz kolejki po numery startowe organizacja w porządku, trasa świetnie oznakowana. Jedyny minus - przydałoby sie jakieś ciepłe jedzonko na mecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@lek Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Z tą kolejką to było troche zamieszania. Na początku powinni stanać gigowcy, a jak było sami widzieliście Pozdro Dorotka, rozmawialiśmy w czasie wręczania nagród Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.