Skailer Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Witam. Mam wielki problem z przerzutkami. Mam 6 przerzutek ale gdy np. "wybiorę" 1 to na łańcuchu mam np 3 (teraz nie chcę patrzeć ale tak około 2-ki - 4 - ki). Na początku nie zwróciłem na to uwagę a do serwisu nie chcę jechać i płacę za np odkręcenie śrubki... Proszę o pomoc. PS. Mam tak ze wszystkimi przerzutkami.
Ecia Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Zajrzyj do FAQ - tam jest dokładnie opisane, jak się reguluje przerzutki.
Skailer Napisano 18 Maja 2009 Autor Napisano 18 Maja 2009 yyy, thx już mam ale jeżeli moje przerzutki b.ciężko się zmieniają w takim sensie że muszę na np siłę zmienić na 1 to co muszę zrobić? @Edit. Nie mogę znaleźć w tym: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=41729 mojego problemu;/
Skailer Napisano 19 Maja 2009 Autor Napisano 19 Maja 2009 Ecia nie mogłabyś mi napisać jak mogę to zrobić jeżeli wiesz żę jest to w tym "artykule" czy jak kto woli "poradniku"? Nie chcę jechać około 28km do serwisu bo tyle mam gdzie kupiłem aby poluzowali mi śrubkę i chcieli za to 60 zł...
Ecia Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 A po co pisać po raz kolejny to samo? Kliknij w któryś z linków podanych w temacie z FAQ - i czytaj. Po to właśnie jest FAQ. Ze swej strony polecam link pierwszy albo ostatni.
KANCLERZ111 Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 jeżeli ciężko chodzą Ci manetki niezależnie od przełożenia to może "rozdwoiła" Ci się w pancerzu linka albo dostał się do środka syf... Polecam wyciągnięcie linki z pancerzy i odkręcenie jej od przerzutki, przeczyszczenia linki i przesmarowania jej jakimś płynnym olejem, może być nawet taki kuchenny:D i regulację przerzutki zgodnie z FAQ jak pisała Ecia. To naprawdę nie boli... Pozdrawiam
Skailer Napisano 20 Maja 2009 Autor Napisano 20 Maja 2009 jest tam dużo porad ale nie ma czegoś takiego jak np: "biegi są źle ustawione"... można zamknąć bo nie będę się w to ######ił po łokcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.