bozar Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Witam wiem, ze duzo osob robi samemu paski do noskow, a ze ciezko dostac cos w kolorze innym niz czarny, to postanowilem, ze tez sobie zrobie, a co! nie musza byc skorzane, moga byc z tworzywa, tylko teraz pytanie - skad wziac taka 'tasiemke'? z czego wy robiliscie (o ile robiliscie) paski do noskow?
undervolcano Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 w lumpeksach jak sie rozejrzysz mozesz trafic plachty materiału albo gdy w sobote cos jest na wage za piec zlotych to nawet kupic gotową rzecz np ze skóry. plus parciane paski itd kiedys zrobiles ze skaju czerwonego paski i bylo ok. jest tez taka fajna opcja gdzie stosujesz starą zwijaną opone przewlekając przez nią paski pojedyncze i wtedy jest spoko tez. ave
lajtspid Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Chyba krótko żyję (a może po prostu mało jeszcze widziałem) bo osobiście nie spotkałem się jeszcze z domowym wyrobem pasków Ale inicjatywa ciekawa. Nic tak nie cieszy jak domowy "hendmejd"
bozar Napisano 18 Maja 2009 Autor Napisano 18 Maja 2009 zatrzaski mam, od nowych paskow;) na razie czatuje na allegro, na damskie paski:] teraz jest taka moda, ze turbo-lolitki nosza takie krolewsko cieniutkie nitki dookola bioder, idealne do pedalow:) ew. mysle, ze udaloby sie tez zrobic klawe paski ze smyczy na klucze
mastiv Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 Zrobiłem sobie paski do nosków ze starego paska.. ">z niestety zadziwiająco szybko uległy destrukcji..."> "> ">z więc tu szukam waszej opinii, co zawiodło, materiał, a może sposób zamocowania klamry... jakieś porady?? Z czego wy robicie paski, pochwalcie sie
dunder Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 więc tu szukam waszej opinii, co zawiodło, materiał, a może sposób zamocowania klamry... jakieś porady?? Z czego wy robicie paski, pochwalcie sie wink.gif Zrobiłem sobie paski do nosków ze starego paska.. Myślę, że sam sobie odpowiedziałeś Nie bawiłem się w domową produkcję ale pewne jest, że taki pasek musi utrzymać trochę więcej niż spodnie na tyłku (nie jestem znawcą konstrukcji takich rzeczy ale coś mi mówi, że przeplot włókien stosowany w tych sklepowych jest bardziej wytrzymały niż jednolity materiał)
serav Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 Macie zdjęcie jak prawidłowo powinno się mocować paski w tych klamrach ?
twardywylajtowany Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 ja mialem zrobione ze smyczy do kluczy.....ale nie polecam....wytrzymaly pare dni....ale za to byly kozacko żółte......i niestety powrocilem do czarnych parcianych za 6 zl ;/
Stoofek Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 mastiv - ja mam skórzane paski w noskach ( takie oldskulowe dostałem ) i są grubsze od tych twoich - mają tak se 3 mm grubości. Myśle że starość paska nie miała tu nic do rzeczy pzdr
elberet Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 w rowerze które już się prawie pozbyłem były paski christophe plus. i w porównaniu do zwykłych christophe (które kolega krzysztof ma w swoim ostrym, pozdrawiam kolege) tamte są faktycznie plus. w kolorze brązowej skóry, grubsze, o wiele. a jakbyście poszli do szewca czy jakiegoś innego człowieka mającego kontakt ze skórami (łódzkie pogotowie haha) i wsiedli mu na ambicje. "a marcin powiedział, że nie zrobi pan takiego paska co wytrzyma" i pan powie "a to chłystek" i zaweźmie się i zrobi.
sath Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 Ja kiedyś zrobiłem bardzo wygodne paski z... pieszczochy. A właściwie dwóch. Dla niewtajemniczonych to kawałek nabitej ćwiekami skóry ze sprzączkami (przykładowe foto). Najlepiej jest wykorzystać taką jak na zdjęciu - dwurzędową. Oczywiście trzeba się pozbyć oryginalnych sprzączek i doszyć porządnie np. nylonowe paski do nosków. Jeśli pieszczocha jest wystarczająco sztywna i szeroka, daje to bardzo wygodne trzymanie. Podobny patent (sama skóra) widziałem w rowerze Grabarza, też chyba samodzielnie wykonany, ale to już sam wymieniony może poinformować w tej kwestii. Wracając do pieszczochy - efekt jest naprawdę oryginalny, oczywiście są gusta i guściki - niektórych agresywny, rzucający się w oczy wygląd, może razić. Mimo tego ten patent fajnie komponuje się z ostrymi rowerami, a przy tym jest dość wytrzymały i wygodny. Pzdr
Varg Napisano 8 Sierpnia 2009 Napisano 8 Sierpnia 2009 Sklepowe parciane paski .... przemilcze , pekły po trzech tygodniach . Obecnie mam obroże skórzaną (dosyć wąską jak to dla jamnika) i działa , jest sztywna i łątwo wchodzi w nią but
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.