undervolcano Napisano 16 Maja 2009 Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 witam mam nadzieje że jakiś miły kompatybilny znawca szybko pomoże mi wyrobić sobie twałą opinie o mozliwości współpracy przedniej przerzutki campagnolo z klamkami szimano SORA 8 biegów, a jeżeli i na to znadzie wiedze to także tylnej z tymi samymi klamkomanetkami SORA. z góry dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 16 Maja 2009 Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 hmmm mój tata używa klamek campy (jakaś stare na 7dem biegów) i tylej przerzutek shimano 600 i działa to bez problemu z tego co mi wiadomo to różnica w skoku klamki shimano i campy jest minimalna i cały system działa w przełożeniu 1:1 problem z działaniem może mieć wg. mnie kombinacja przy napędzie 9/10 tam każdy ułamek milimetra się liczy. Podejrzewam, że w drugą stronę manetki shimano i przerzutki campy też powinny działać (choć nie wiem, czy przedni wózek nie jest węższy, ze względu na mikro indeks w lewej klamce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.