kkom Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 witam, zastanawiam sie, ktory z tych dwoch rowerow wybrac. focusa http://www.lucky-bike.de/.cms/151-1-1991 czy moze bullsa http://www.radfachmarkt.de/product_info.php?products_id=1903. bulls ma lepsze podzespoly - wiem, jest jednak drozszy o ok 200euro (rower kupuje w niemczech). nie jestem wyczynowcem. lubie jezdzic na rowerze i tyle. okolica jest mocno pagorkowata, wiec dobre hamulce i sprawnie dzialajace przerzutki sa wazne. pytanie: czy komponenty Shimano SLX sa wiele lepsze od Deore. wiem, ze sa klase lepsze, ale czy praktycznie widac jakas roznice? wiem, ze copperhead ma tez lepsze amortyzatory (Rock Shox Tora SL Air). odczuje roznice podczas jazdy (nie mowie tu o ekstremalnych zjazdach)? i jeszce jedno. ktore hamulce sa lepsze? shimano M486 czy tektro Auriga? sprzedawca powiedzial, ze moze mi zamontowac jakie chce do obojetnie ktorego roweru. ktore wiec lepsze? czy oplaca sie za Bullsa doplacac te 200 euro? dzieki z gory za pomocne odpowiedzi.
Rulez Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Komponenty SLX są bardziej ergonomiczne niz Deore, różnica w amortyzatorze zdecydowanie na korzyść Bullsa , na pewno jest odczuwalna.
kkom Napisano 18 Maja 2009 Autor Napisano 18 Maja 2009 dzieki, a co powiedzie o hamulcach? ktore lepsze? rozumiem, ze oplaca sie wiec doplacac za Bullsa?
Rulez Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Lepiej oceniane są hamulce shimano. opłaca się dopłacać.
MMB Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 kkom, kupiłeś już może? ...ja bym wybrał Copperhead'a 2x - ma Avidy Elixir R no i oczywiście full SRAM ;-)
kkom Napisano 20 Lipca 2009 Autor Napisano 20 Lipca 2009 @ faj3r kupilem, kupilem jak to sie mowi: dwoch sie bije, a trzeci korzysta kupilem Bullsa Copperheada, ale nie 2 tylko 3 jak do tej pory jestem zadowolony, zrobilem ok 300km, wiekszosc po upitych sciezkach, choc rower przeszedl juz chrzest w lesnym blocie - dobrze sie spisal. mam jednak problem w kierownica. czasami przy skrecaniu piszczy. wiem, ze to wina wilgoci, ale w nowym rowerze nie powinna, albo? mam isc od razu do sklepu z reklamacja, czy samemu nasmarowac???
gdy Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 wie ktoś może ile waży rama bulls copperhead 2 w rozmiarze 47 cm ? albo jakiejkolwiek inny rozmiar. podają , że tylko podwójnie cieniowana więc pewnie wytrzymała ale może straszny kloc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.