Skocz do zawartości

[rower] Bulls Copperhead 2 czy Focus Cypress disc?

kkom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

zastanawiam sie, ktory z tych dwoch rowerow wybrac.

focusa http://www.lucky-bike.de/.cms/151-1-1991 czy moze bullsa http://www.radfachmarkt.de/product_info.php?products_id=1903. bulls ma lepsze podzespoly - wiem, jest jednak drozszy o ok 200euro (rower kupuje w niemczech). nie jestem wyczynowcem. lubie jezdzic na rowerze i tyle. okolica jest mocno pagorkowata, wiec dobre hamulce i sprawnie dzialajace przerzutki sa wazne.

pytanie: czy komponenty Shimano SLX sa wiele lepsze od Deore. wiem, ze sa klase lepsze, ale czy praktycznie widac jakas roznice? wiem, ze copperhead ma tez lepsze amortyzatory (Rock Shox Tora SL Air). odczuje roznice podczas jazdy (nie mowie tu o ekstremalnych zjazdach)?

i jeszce jedno. ktore hamulce sa lepsze? shimano M486 czy tektro Auriga? sprzedawca powiedzial, ze moze mi zamontowac jakie chce do obojetnie ktorego roweru. ktore wiec lepsze? czy oplaca sie za Bullsa doplacac te 200 euro?

dzieki z gory za pomocne odpowiedzi.

Napisano

Komponenty SLX są bardziej ergonomiczne niz Deore, różnica w amortyzatorze zdecydowanie na korzyść Bullsa , na pewno jest odczuwalna.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

kkom, kupiłeś już może?

...ja bym wybrał Copperhead'a 2x - ma Avidy Elixir R <_< no i oczywiście full SRAM ;-)

Napisano

@ faj3r

kupilem, kupilem

jak to sie mowi: dwoch sie bije, a trzeci korzysta :) kupilem Bullsa Copperheada, ale nie 2 tylko 3 :)

jak do tej pory jestem zadowolony, zrobilem ok 300km, wiekszosc po upitych sciezkach, choc rower przeszedl juz chrzest w lesnym blocie - dobrze sie spisal.

mam jednak problem w kierownica. czasami przy skrecaniu piszczy. wiem, ze to wina wilgoci, ale w nowym rowerze nie powinna, albo? mam isc od razu do sklepu z reklamacja, czy samemu nasmarowac???

• 11 miesięcy temu...
Napisano

wie ktoś może ile waży rama bulls copperhead 2 w rozmiarze 47 cm ? albo jakiejkolwiek inny rozmiar. podają , że tylko podwójnie cieniowana więc pewnie wytrzymała ale może straszny kloc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...