Gość R3surrection Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Witam, panowie z synkrosa wysłali mi zły zacisk na tył czyli 140tkę zamiast 160tki. (2 identyczne a powinny być różne) więc mam pytanie, jestem skazany na tarczę 140mm czy mogę założyć jakoś tę 160tkę którą mam w zestawie? adapter tylny 180 dałby tę możliwość? oczywiście powiedzieli że wymienią mi tarczę na 140tkę albo zacisk ale to potrwa. a ja nie mam zamiaru nie jeździć ponad tydzień, na domiar z złego w CAŁYM poznaniu nie ma nawet sztuki 140tek..... żenada
bodziekk Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 A nie przysłali ci po prostu zacisku przedniego pod 160? Możesz dokupić adapter +20mm. Sam mam na tyle przedni zacisk, ale z adapterem +40, czyli pod tarczę 180. U mnie występuje jeszcze mała różnica grubości, tzn, tylny zacisk miał szersze mocowanie i przed założeniem go na przód musiełem nieco spiłować. Ale jeśli to tył, to nie będzie problemu, najwyżej dasz więcej podkładek.
Gość R3surrection Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 tak jak piałem wysłali mi jakby 2x160 walnęli się przy składaniu i nie spojrzeli ps zaznaczam że te xtr mają mocowanie ISO a nie Pm i stąd zonk z adapterem na tył nie słyszałem nigdy o takim 140-160? xD
Mod Team bogus Napisano 16 Maja 2009 Mod Team Napisano 16 Maja 2009 Dla świętego spokoju wymień, nie ma sensu się denerwować. Chciałeś 160 to taką powinieneś dostać. A o adapterach IS słyszałem, a nawet widziałem, ale to przecież nie o to chodzi.
Gość R3surrection Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 mieszkamy w gównolandii. Nie ma tarcz xtra i nie będzie. 0_0 nie ma ram nie ma adapterów nie ma tarcz no ja $%^$& to jest jakaś żenada a mamy początek sezonu...........
Rychlapl Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 http://formicki-bike.pl/lista_prod.php?id_...p;&id_kat=5 Proszę bardzo, XTR-ów ile chcesz:)
Rulez Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 A pytałeś tutaj (daleko nie masz) : http://shimano-polska.com/publish/content/...contact_us.html
Schwefel Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Wymieniaj zacisk, bo tu nie ma się co bawić w adaptery. Tam w Poznaniu to raczej nie macie wielkich gór, coś jak u nas w Warszawie, więc nie widzę problemu żeby przejeździć ten tydzień tylko na przednim hamulcu. Sam tak jeżdżę już 2 tygodnie i daje radę.
Gość R3surrection Napisano 23 Maja 2009 Napisano 23 Maja 2009 Więc tak: dorwałem 140tkę we własnym zakresie(cudem). Dogadałem się z szefem z synkrosa że dostanę 2x xtr 160mm na pająku zamiast tych starych tarcz xtra. Chyba był zadowolony bo nie miał właściwego zacisku i 140 są niedostępne u dystrybutora. Ponad to dostałem cieknącą klamkę lewą co już mnie lekko wqurzyło. Dogadałem się że zwróci mi 50zł za koszty serwisu bo z góry powiedziałem że w żadne wymiany i odsyłanie się nie bawię bo nie mam na to czasu, Jakby tego było mało to ukręciłem gwint śruby regulującej odległość prawej klamki ale to już wina sprzętu, była zapieczona, nawet wd40 nie pomógł. No nic jak dotrą nowe tarcze i kasa to napiszę że finalnie sprawa zakończona i wrzucę notkę do działu o sklepach. Ogólnie szef sympatyczny nie robił problemów, mam wrażenie że ci pracownicy tam są jacyć sezonowi i potem trzeba za nich świecić oczami.
Gość R3surrection Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 doszły do mnie tarcze jedna xtr druga XT, myślałem że rozwalę coś. Panowie chyba sobie w kulki lecą napisałem że albo mi ją wymienią na xtr albo sprawę załatwimy inaczej.
Andrew Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 A propos synkrosa - szef faktycznie dobry człowiek, ale podwładni nawalają. Ja np dostałem za pobraniem 200zł nowiutką Rebę SL '08 zamiast suntoura rux-e
Gość R3surrection Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 hmmm dotarłem właśnie 3h w deszczu i błocie. Tył super 140 hamuje prawie jak avid 3 160tka. Przód lepiej ale nadal nie to. Będą metaliki na przodzie. A może mam zboczenie po tarczy 203mm ^^^ ale jest ok. Dzwoniłem koles powiedział że się pomylił i podmienimy. Ciekawe ile oni wydają na pocztę za te pomyłki xD
Gość R3surrection Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 Dobra Panowie koniec zabawy. "Witam niestety nie mamy już tarcz XTR zostały nam tylko ostatnia tarcza > XT tarczy XTR też nie ma u naszego importera nie można jej zamówić . > Hamulce kupił pan w naprawdę dobrej cenie chyba wiencej za nie > zapłaciłem razem z tymi tarczami zwrotem kwoty 50 zł nie jestem w stanie > już inaczej finansowo zrekompensować tej tranzakcji ." Wysłałem ostatniego maila. Jak nie przyniesie rezultatu leci negatyw. Napisałem im tak: "Nie ma absolutnie żadnego znaczenia za jaką cenę kupiłem hamulce. Dostałem zły zacisk, zły cieknący kabel + złą tarczę. Mam wrażenie że nie wynika to ze złej woli jednak nie mam zamiaru dopłacać do czyiś błędów. Wydaje mi się że poszedłem państwu też wystarczająco na rękę, choć wiele osób mówiło" olej to niech zwrócą ci kasę i kupisz gdzie indziej". Jak nie ma tarcz to proszę mi dopłacić różnicę cenową między xt a xtr, albo wymienić tarczę jednak płacenie za wysyłki chyba się nie opłaca. Rozumiem że dopłaca Pan do interesu jednak z mojej winy czy gapiostwa?? > > No nic, odmowa wywiązania się z umowy poniesie za sobą konsekwencje które w dłuższej perspektywie na pewno nie są tego warte. Proszę załatwić sprawę raz a dobrze bo ja akurat jestem bardzo spokojny, wiele osób nie wytrzymałoby nerwowo "
Andrew Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 odeślij im to w cholerę. Chcesz się jeszcze męczyć z cieknącą klamką w nowym hamulcu :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.