Skocz do zawartości

[koła] Co myślicie o tych kołach?

Olej87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

co myślicie o tych kołach?

1. Rigida Zac2000 Disc + piasty Shimano M495cl

2. RFR ZX24 + piasty Shimano Deore Disc HB-M525

pozdrawiam

Napisano

Piasty to jedne z podstawowych modeli shimano. Trochę ciężkie ale i tanie więc w zestawie tanich kół są jak najbardziej na miejscu. Obręcz Rigida przyzwoita, zwróć tylko uwagę czy pasoować Ci będą pod hamulce (nie masz v-brake'ów?). Ogólnie gdy budżet mały to takie zestawy to dobry zakup.

Napisano

koła te są w rowerach za ok 3000 (rigida w ktm ultra flite, a rfr w cube acid) do których kupna się przymierzam.. czy to dalej "przyzwoita" jakość ja za tą cenę? i wiesz może coś o tych obręczach rfr?

Napisano

cholera wie co to za obręcze ale poszukaj może jakichś gotowych kół. PRO czyli tak naprawde Shimano ma w ofercie kilka. piasty Shimano, szprychy Sapim, obręcze PRO. podobno ręcznie składane w Belgii...

używam jakiegoś modelu na pieście deore i poza wagą bardzo ok a cena za kpl 230pln.

Napisano

Te obręcze o których pisałem są w złożonych już rowerach, dlatego zależy mi na opinii czy nie są za "słabe" do roweru za 3000....

Napisano

A co oczekiwałbyś crossmaxów :>

Zac2000 to bardzo dobra obręcz, niemal pancerna. HB-495 to alivio, zwykła, porządna piasta. Koło ok. zalezy jeszcze ile kosztuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...