pawel1315 Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Dzisiaj zauważyłem, że przy postawieniu roweru na tylne koło do pionu i jeszcze trochę do tyłu po kilkukrotnym naciśnięciu klamki coraz dalej ona dochodzi, aż dotknie kierownicy... Naciskanie jej jest tak lekkie jakby w środku nie było płynu i układ był otwarty. Po postawieniu roweru na dwa koła po wielu naciśnięciach klamka albo powraca do pozycji wyjściowej bądź ma bardzo duży skok jałowy ;/ Co jest nie tak ?? Czy potrzebna jest ingerencja serwisu czy mogę to sam w domu zrobić ?? Dodam, że hamulec ma 2 miesiące więc ciężko o zapowietrzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 2 miesiące masz go ty a ile ona ma to ciezko wyczuć ?? Na pierwszy rzut oka własnie zapowietrzenie - nieszczelna ktoraś z uszczelek. Jeszcze jak bys sie podzielił wiedza co to za hamilec było by fajnie jucy 3 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 16 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Mam juicy three i mam go od nowości Był razem z rowerem gdy go kupiłem w sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 16 Maja 2009 Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Pawle, twój hamulec jest zapowietrzony. Tzn w zbiorniczku wyrównawczym masz trochę powietrza. Obrócenie roweru powoduje przemieszenie powietrza ze zbiorniczka do cylinderka. W normalnej pozycji powietrze zbiera się tuz pod dekielkiem zbiorniczka, dlatego w ogóle nie przeszkadza. Sugeruję udanie się do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianek1264 Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Andrew słusznie mówi, też tak mam, rower w pionie i klamka zapada się na maks, w normalnej pozycji wszystko wraca do normy i nie przeszkadza w jeździe, a zazwyczja rowery jeżdżą w pozycji poziomej więc nie widzę problemu, co prawda zjawisko występuje również po odpowietrzeniu więc może po prostu tak musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi105 Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Ja mam Tektro Auriga Comp i mam tak samo z tą jedną różnicą, że u mnie do normy wróciło dopiero po 3 godzinnej przejażdżce. Najlepiej nie bawić się klamką jak jest w pionie i wszystko będzie git. Widocznie heble niższej półki tak mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Ja mam Tektro Auriga Comp i mam tak samo z tą jedną różnicą, że u mnie do normy wróciło dopiero po 3 godzinnej przejażdżce. Najlepiej nie bawić się klamką jak jest w pionie i wszystko będzie git. Widocznie heble niższej półki tak mają 0 Nie "heble z niższej półki tak mają" tylko "nie zadbane heble tak mają". U mnie w Aurigach klamka wchodzi 2-3cm i koniec - czuć zdecydowany opór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 No to macie troche przerabane, nie mozecie wjezdzac na pionowe sciany hamujac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LbnPiotrek Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Czyli co jak są hydrauliczne tarcze a raczej hamulce to trzeba zapomnieć o jeździe na kole?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ależ skąd, stosujesz błędne rozumowanie sensu rozmowy. Sytuacja związana z zachowaniem hamulca jest tylko czasowa i na ten czas trzeba o zapowietrzonym hamulcu zapomnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LbnPiotrek Napisano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Ahaa takie buty...pytam bo nie mam hydrauliki i nie wiem aczkolwiek mam ochotę na te hydrauliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.