Skocz do zawartości

[damper] FOX Float R

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

:confused:Mój dobry znajomy rowerowy ma problem. Kupił używkę (ramę fulla z w/w tłumikiem) i niestety dopiero po zakupie i złożeniu roweru "wyszło" na jaw że coś jest nie tak.

Zresztą zacytuję co mi napisał:

"....................

Rower to giant trance 2006. Tłumik to "FOX Float r" 165mm, średni "PROPEDAL".

Serwis nie ma sensu. Tłumik jest na tyle zużyty a serwis kosztowny (ok 400zl) ze się nie opłaca.

Szukam:

1.Nowego fox-a w dobrej cenie( pewnie z demontażu jak ktoś wymienia na lepszy) bądź używkę w dobrym stanie (najchętniej z pewnego źródła).

2. Zamienika który będzie pracował równie dobrze jak "fox float r" z zawieszeniem w moim giancie. System zawieszenia nazywa sie MAESTRO i jest w roznych modelach gianta. Wiem ze "manitou swinger" sobie radzi, ale jest droższy od foxa...

3. Opinie na temat "manitou radium" w takim giancie.........................."

I tu mam prośbę do tych co mają lub mieli doświadczenie z taką ramą i mogą udzielić jakieś konkretne odp.

Napisano

Co się z nim stało zę się niby nie opłaca? pełny serwis kosztuje 359zł jeśli jest w polsce kupiony to dostanieśz rabat 10-15%.

Swinger raczej nie jest droższy od foxa... nowe rp23 1530zł czy float R 1050zł w cult-bikes.

Jeśli ma szukać dampera z którego będzie zadowolony a cena nie ma być wygórowana ja bym polecił szukać RP2 z demontażu. Myślę że czasem sie przyda wyłączyć pro pedal i "popływać na fullu" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...