Mod Team bikergonia Napisano 15 Maja 2009 Mod Team Napisano 15 Maja 2009 :confused:Mój dobry znajomy rowerowy ma problem. Kupił używkę (ramę fulla z w/w tłumikiem) i niestety dopiero po zakupie i złożeniu roweru "wyszło" na jaw że coś jest nie tak. Zresztą zacytuję co mi napisał: ".................... Rower to giant trance 2006. Tłumik to "FOX Float r" 165mm, średni "PROPEDAL". Serwis nie ma sensu. Tłumik jest na tyle zużyty a serwis kosztowny (ok 400zl) ze się nie opłaca. Szukam: 1.Nowego fox-a w dobrej cenie( pewnie z demontażu jak ktoś wymienia na lepszy) bądź używkę w dobrym stanie (najchętniej z pewnego źródła). 2. Zamienika który będzie pracował równie dobrze jak "fox float r" z zawieszeniem w moim giancie. System zawieszenia nazywa sie MAESTRO i jest w roznych modelach gianta. Wiem ze "manitou swinger" sobie radzi, ale jest droższy od foxa... 3. Opinie na temat "manitou radium" w takim giancie.........................." I tu mam prośbę do tych co mają lub mieli doświadczenie z taką ramą i mogą udzielić jakieś konkretne odp.
Housik Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Co się z nim stało zę się niby nie opłaca? pełny serwis kosztuje 359zł jeśli jest w polsce kupiony to dostanieśz rabat 10-15%. Swinger raczej nie jest droższy od foxa... nowe rp23 1530zł czy float R 1050zł w cult-bikes. Jeśli ma szukać dampera z którego będzie zadowolony a cena nie ma być wygórowana ja bym polecił szukać RP2 z demontażu. Myślę że czasem sie przyda wyłączyć pro pedal i "popływać na fullu"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.