rafalexxs Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 w swoim biku mam taki amortyzator http://www.allegro.pl/item626923323_tlumik...m_warszawa.html Z każdego końca są po 2 śruby mocujące.Problem w tym że go za mocno dokręciłem i rama skrzypi podczas jazdy.Nie moglem odkręcić śrubek na górnej części i zniszczyłem jedną z nich.teraz nie mogę jej odkręcić żadnym imbusem,a potrzebne są dwa bo gdy odkrecam jedną to druga też się kręci i trzeba zakontrować.Tylko że jak wczesniej wspomnialem jedna się wyrobila i imbus się w niej obkręca.jak to odkręcić?Może macie jakieś pomysły?
arroyo Napisano 17 Maja 2009 Napisano 17 Maja 2009 Wytnij pilnikiem/piłką do metalu w główce śrubki taką dziurę, aby móc odkręcić ją zwykłym śrubokrętem płaskim.
Spider Napisano 17 Maja 2009 Napisano 17 Maja 2009 Natnij łeb śrubki szlifierką kontową, tak żebyś mógł w rowek wycięty w śrubie wsadzić duży płaski śrubokręt. Sprawdzony sposób, już nie raz nacinałem imbusy w ten sposób. Konkretnym śrubokrętem na pewno puści.
rafalexxs Napisano 17 Maja 2009 Autor Napisano 17 Maja 2009 A może wiecie ile to by kosztowało w serwisie?Nie mam odpowiednich narzędzi i nie chcę czegoś zepsuć.
rafalexxs Napisano 18 Maja 2009 Autor Napisano 18 Maja 2009 A czy można taką śrubkę kupić na allegro?Jest to śrubka z gwintem w środku i w nią wkręcana jest druga
rafalexxs Napisano 22 Maja 2009 Autor Napisano 22 Maja 2009 A może jest jakiś inny sposób na odkręcenie tego bo tym z brzeszczotem nie wychodzi?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.