sut72 Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 Witam! Zauwazylem ostatnio problem podczas jazdy. Otoz odczuwam wyraznie bicie tylnego kola (wydaje sie, ze bicie jest wzdluz osi, a nie promieniowe, jakie wydaje mi sie, ze w wiekszosci wystepuje w Waszych postach). Nie ma ono stalej wartosci, raz odczuwam je slabiej lub prawie wcale, a raz jest bardzo wyrazne. Nie moge sobie poradzic ze znalezieniem przyczyny, bo w warunkach bez obciazenia nie udalo mi sie ani zauwazyc zeby obrecz poruszala sie nieliniowo wzgledem osi, ani wyczuc rekoma zadnych ruchow w kierunku wzdluz osi, czy przeskokow na kole. Poradzcie, prosze, na co zwrocic uwage, lub jak szukac przyczyny tego zjawiska? Prosze o jak najdokladniejsze opisy (lub moze linki?) do tego, bowiem nie mam zadnego doswiadczenia w serwisowaniu rowerow. Dziekuje! Pozdrawiam PS Jestem zupelnie "zielony" jesli chodzi o to forum, wiec prosze w razie jakichs moich bledow o informacje.
Mod Team bogus Napisano 15 Maja 2009 Mod Team Napisano 15 Maja 2009 Sprawdź czy masz odpowiednio dokręcone konusy piasty.
sut72 Napisano 15 Maja 2009 Autor Napisano 15 Maja 2009 Czyli mam zdjac kolo i sprawdzic dokrecenie pierscieni? Czy musze demontowac piramidke przerzutki?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.