Skocz do zawartości

[Rock Shox] Prośba o namierzenie jaki to model

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Posiadam amortyzator Firmy Rock Shox, był malowany i nie mam pojecia jaki to model.

Amortyzator posiada 80mm skoku (bynajmniejtak jest ustawiony) zewnetrzne golenie są pokryte teflonem (złotawy kolor).

Cały wykonany jest z aluminium. Posiada również dwie komory gazowe co podpowiada mi, że jest to jakiś niezły model Nie posiada blokady skoku oraz manetki, są zatomocowania V-brake. Wydaje mi się, że to starsza wersja Reby lub Sida. Z wyglądu najbardziej je przypomina no i jest gazowy...

Nie jest to na pewno model z 2008 ani 2009

Waga: niecałe 2kg

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć nazwy amortyzatorów Rock Shoxa z lat wcześniejszych?

Zdaję sobie sprawe, że to trucie, ale bardzo proszę jakiegoś fachowca o pomoc :002:

Napisano

Xanagaz pewnie dobrze trafił. Ja się na RS nie znam, ale może to jest któraś wersja Judy, tyle że one chyba nie były powietrzne??

Napisano

Reba to raczej odpada bo ona chyba nie miała mocowania pod Vki, jeżeli waży niecałe 2kg to również na pewno nie jest to żaden SID :) Z drugiej strony ta waga coś do Psylo Race mi nie pasuje...

Napisano

Witam zrobiłem kilka zdjęć... z góry przepraszam za jakość, ale mam nadzieje, że to pomoże.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc...

Zdjęcia znajdują się w załączniku do posta

post-120515-1242374525_thumb.jpg

post-120515-1242374534_thumb.jpg

post-120515-1242374542_thumb.jpg

post-120515-1242374549_thumb.jpg

Napisano

Skłaniam się, że jest to psylo race, ale nie jestem pewien w 100% gdyż prawie dokładnie tak samo wyglada judy race.

Co o tym sądzicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...