bigosz Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Witam! Poszukuje ramy lub całego roweru dla kobiety przeznaczonego do lekkiego xc. Najlepiej gdyby była to standardowa damka, z obniżoną górną rurą. Rower złożony na tej ramie ma być dosyć lekki, a więc sama rama dobrze, gdyby ważyła mniej niż 1900g. Po poszukiwaniach znalazłem ramy accenta i poison'a, które niby spełniają moje wymogi, ale fajnie by było mieć większy wybór. Zastanawiają mnie damskie ramy znajdujące się w ofercie topowych firm. Bardziej przypominają one typowe "męskie" ramy, ale są przystosowane do ciała kobiety, z lekko obniżoną górną rurą - czy to spełnia swoje zadanie - pytanie kierowane do właścicielek takich "maszyn". Dziękuje Pozdrawiam
czarnaMAMBA Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Jak dla mnie damskie ramy mogłyby wogóle nie istnieć. Nie widze sensu ich uzywania, bo nie wiem co niby ma ułatwiać? Poza tym nie widziałam żeby na przykłam M. Włoszczowska jeżdziła na damce
bigosz Napisano 14 Maja 2009 Autor Napisano 14 Maja 2009 No właśnie ja też nie widzę sensu w typowych damkach. Dobrze mieć trochę niższą ramę, ale bez przesady. Problem w tym, żeby przekonać osobę, która jeździła kilkanaście lat na takiej damce do normalnej ramy...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.