Skocz do zawartości

[suport]Czym odkręcić pozostałość po supporcie?

kakadu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W łapy mojego młodszego brata wpadła rama. W sumie nie używana, tylko trzeba było ją lekko wyczyścić. Poprzedni właściciel zostawił po sobie pozostałość po suporcie, mianowicie lewą "nakrętkę". I mam tu mały zonk, bo nie mam pojęcia czym to wykręcić? Wygląda to tak - okrągłe po bokach i płaskie z dwóch, przeciwległych stron. Takiego dużego klucza nie mam w domu, a "żabki" (tak żabki) boje się użyć, żeby nie porysować ramy (bo to stal jest). Suport jest na gwint włoski (chyba), bo mufa ma równe 70 mm. I jaki zestaw polecacie na korbę + suport (celuje w low-budget, bo nie będę mu się do tego interesu dokładał...) Mogą być używki ;)

Napisano

bez klucza w takim rozmiarze raczej się nie obędzie (odwiedź jakiś warsztat i zrób to na miejscu) mufa 70 więc włoch, masz rację

suport + korby? to zależy czy kolega góral, trekk czy szosa??

Napisano

Rama niby MTB, ale cieniutkie rurki jakoś mnie nie przekonują i będę naciskał na coś bardziej trekingowego, ew lżejszy teren.

Napisano

Ok, zrobione. Trochę więcej siły, klucz francuski, młotek oraz dłuto i po problemie :) Okazało się że mufa ma jednak 68, więc mam nauczkę na przyszłość - wszystko mierz sam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...